18 Eylül 2023 Pazartesi

Taze İncir Reçeli Tarifi

 

Taze İncir Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg hafif sert mor incir
  • 750 gram toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 4-5 adet karanfil
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

    Taze İncir Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İncirleri bol suda yıkayın.
  • Çürük veya kurtlularını temizleyin.
  • Kabuklarını dilerseniz soyun.Ben soymadım.
  • Yayvan tencereye şeker su ve karanfili koyup 10 dakika kadar kaynatın.
  • İncirleri dörde bölün.
  • Dilerseniz bütün olarak da pişirebilirsiniz o zaman altlarına bıçakla çentik atın.
  • Kaynayan şerbete dilimlenmiş incirleri dikkatlice koyun.
  • Kısık ateşte çok karıştırmadan pişirin.
  • Üzerine biriken köpükleri sürekli temizleyin.
  • Arada tencereyi sallayın.
  • Reçelin kıvamını anlamak için bir tabağa çok az koyup dondurucuya koyun.
  • Soğuyan reçelin kıvamını bu şekilde ayarlayabilirsiniz.
  • İncirler yumuşayıp şerbeti kıvam alınca limon suyunu ilave edin 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.
  • İçindeki karanfilleri çıkartın.
  • Sıcak sıcak kavanozlara doldurup kapağını kapatın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder