Taze İncir Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg hafif sert mor incir
- 750 gram toz şeker
- 2 su bardağı su
- 4-5 adet karanfil
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Taze İncir Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- İncirleri bol suda yıkayın.
- Çürük veya kurtlularını temizleyin.
- Kabuklarını dilerseniz soyun.Ben soymadım.
- Yayvan tencereye şeker su ve karanfili koyup 10 dakika kadar kaynatın.
- İncirleri dörde bölün.
- Dilerseniz bütün olarak da pişirebilirsiniz o zaman altlarına bıçakla çentik atın.
- Kaynayan şerbete dilimlenmiş incirleri dikkatlice koyun.
- Kısık ateşte çok karıştırmadan pişirin.
- Üzerine biriken köpükleri sürekli temizleyin.
- Arada tencereyi sallayın.
- Reçelin kıvamını anlamak için bir tabağa çok az koyup dondurucuya koyun.
- Soğuyan reçelin kıvamını bu şekilde ayarlayabilirsiniz.
- İncirler yumuşayıp şerbeti kıvam alınca limon suyunu ilave edin 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.
- İçindeki karanfilleri çıkartın.
- Sıcak sıcak kavanozlara doldurup kapağını kapatın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder