Süs Biberi Top Biber Turşusu (Sapsarı Biber Turşusu Nasıl Yapılır) İçin Malzemeler
(1 adet 425 cc kavanoz için)
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 silme yemek kaşığı turşuluk iri salamura tuzu
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı elma sirkesi
- 500 gr biberiye biberi
- Süs biber
- Cin biber
- Balık biber vs
Süs Biberi Top Biber Turşusu (Sapsarı Biber Turşusu Nasıl Yapılır) Nasıl Yapılır?
- Ayıklanan biberler yıkanır, temizlenir.
- Kavanoza yerleştirilir. ✓ her kavanoza 2 diş sarımsak, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 silme yemek kaşığı tuz eklenir.
- Su ve sirke ölçülerek tencereye alınır ve kaynatılır.
- Kaynar kaynar kavanozlara bosaltilip kapaklar 2 geri 1 ileri döndürülerek kapatılır. ( 2 kavanoz için 1 su bardağı su 1 su bardağı sirke kullandım ) garanti olsun diye ters çevirdim ancak istemiyorsanız cevirmenize gerek yok.
- Çevirmeden de sıcak suyla vakumlanıyor.
- Tamamen soğuyunca serin ve karanlık bir yere kaldırılır. Afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder