Toprak Kapta Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 7 yemek kaşığı pirinç ( tepeleme )
- 2 yemek kaşığı nişasta ( tepeleme)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 kutu sıvı krema
- 1 yumurta sarısı
Toprak Kapta Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye pirinçlerimizin üzerini geçecek kadar su koyup pişirelim.
- Ardından süzelim. ( dikkat edelim pirinç̧ fazla dağılmayacak şekilde pişirelim).
- Ayrı bir kaba süt, şeker, yumurta sarısı, 1 paket vanilya, nişasta ve sıvı kremayı ilave edip karıştıralım.
- Süzdüğümüz pirinçleri tekrar tencereye alıp, üzerine süt karışımını ilave edip ocağa alalım, kaynamaya başladığı zaman 3-4 dakika el çırpıcı ile karıştırarak kaynatmanız yeterli.
- Toprak kaplara sütlaçlarımızı boşaltalım ve tepsinin içerisine su ilave edelim.
- Fırının üst ayarında üzeri kızarana kadar fırında pişirip sonra soğumaya bırakalım.
- Ardından 5-6 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Severseniz üzerine tarçın serpiştirip servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder