18 Eylül 2023 Pazartesi

Toprak Kapta Sütlaç Tarifi

 

Toprak Kapta Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 7 yemek kaşığı pirinç ( tepeleme )
  • 2 yemek kaşığı nişasta ( tepeleme)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu sıvı krema
  • 1 yumurta sarısı

    Toprak Kapta Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye pirinçlerimizin üzerini geçecek kadar su koyup pişirelim.
  • Ardından süzelim. ( dikkat edelim pirinç̧ fazla dağılmayacak şekilde pişirelim).
  • Ayrı bir kaba süt, şeker, yumurta sarısı, 1 paket vanilya, nişasta ve sıvı kremayı ilave edip karıştıralım.
  • Süzdüğümüz pirinçleri tekrar tencereye alıp, üzerine süt karışımını ilave edip ocağa alalım, kaynamaya başladığı zaman 3-4 dakika el çırpıcı ile karıştırarak kaynatmanız yeterli.
  • Toprak kaplara sütlaçlarımızı boşaltalım ve tepsinin içerisine su ilave edelim.
  • Fırının üst ayarında üzeri kızarana kadar fırında pişirip sonra soğumaya bırakalım.
  • Ardından 5-6 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Severseniz üzerine tarçın serpiştirip servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder