Malzemeler
- 4-5 adet pırasa
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 (yarım) su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri (isteğe bağlı)
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak pırasaları temizleyin. Bunun için kök kısmını kesin ve yaprakları ayırın.
- Pırasaları uzunlamasına ikiye bölün.
- Fırın tepsisine pırasaları yerleştirin.
- Zeytinyağı, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın.
- Karışımı pırasaların üzerine dökün ve pırasaları iyice harmanlayın, yağ karışımı her tarafına eşit şekilde yayılsın.
- Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında pırasaları yaklaşık 20-25 dakika pişirin veya pırasaların kenarları kızarana kadar pişirin.
- Arada bir kontrol ederek fırın tepsisini sallayarak pırasaların eşit şekilde pişmesini sağlayın.
- Pişirme işlemi bittikten sonra, isterseniz üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpebilirsiniz.
- Peynir eriyene kadar fırına geri koyun ve peynir iyice eriyip hafifçe kızarana kadar 2-3 dakika daha pişirin.
- * Fırından çıkan çıtır pırasaları sıcak servis yapın.
Afiyet olsun! bu tarif, lezzetli ve sağlıklı bir yan yemek veya atıştırmalık olarak servis edilebilir. Dilerseniz diğer baharatlar veya sebzelerle de kişiselleştirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder