Malzemeler
- 2 su bardağı köftelik esmer bulgur
- 2 yemek kaşığı biber salçası (Hatay usulü dövme biber olmalı yoksa biber salçası olabilir)
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 adet küçük soğan (rendelenmiş)
- 3 adet orta boy patates (haşlanmış ve püre haline gelmiş olmalı)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- Bulguru yoğuracağımız tepside yarım çay bardağı kadar su ile ıslayalım.
- Su fazla olursa bulgur çok şişer ona dikkat edelim.
- 20 dakika ıslanmaya bırakalım.
- Salçayı, baharatları ve rendelediğimiz soğanı bulguru ısladığımız tepsiye koyalım.
- Bulgur ıslanınca güzelce yoğuralım.
- Bulgurlar yumuşayınca haşlayıp püre haline getirdiğimiz patatesi ekleyip yoğurmaya devam edelim.
- Köftenin şeklini verirken zeytinyağına batırarak verebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder