Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı pilavlık bulgur
- 2 adet büyük boy kuru soğan
- 1,5 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı zeytinyağı (125 ml)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 çay bardağı su (500 ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
- Mercimekli bulgur pilavı için öncelikle 1,5 çay bardağı yeşil mercimeği güzelce yıkayalım.
- Ardından mercimeklerimizi uygun bir tencereye alalım ve üzerine suyu ekledikten sonra yaklaşık 20 dakika
boyunca mercimeklerimiz hafif yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Bu noktada mercimeklerin gereğinden fazla haşlanarak dağılmamalarına dikkat edelim. - Mercimekler yeterince yumuşadıktan sonra tencereye ocaktan alalım. Bir süzgeç yardımıyla mercimeklerin
suyunu ayrı bir kaba süzdürelim. - Süzdüğümüz sudan yaklaşık 2 çay bardağı kadarını pilavımızın suyu için ayıralım.
- Diğer taraftan pilav tenceresine zeytinyağını alalım.
- Ardından yemeklik doğradığımız soğanları kavrulmak üzere tencereye aktaralım.
- Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulduktan sonra pilavlık bulguru tencereye ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Birkaç dakikada bulgurları şöyle güzelce kavurduktan sonra haşlanmış yeşil mercimekleri de tencereye alalım.
- Yaklaşık 1-2 dakika tüm malzemeyi birlikte kavurduktan sonra mercimekleri süzerken ayırdığımız haşlama suyunu ve 2 çay bardağı sıcak suyu tencereye ilave edelim.
- Son olarak uzu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak yaklaşık 20 dakika boyunca pilavımızı pişmeye bırakalım.
- Pilav suyunu tamamen çektikten sonra ocağı kapatalım ve tereyağını ekleyerek karıştıralım.
- Tereyağı tamamen eriyip pilav güzelce karıştıktan sonra üzerine bir kağıt havlu örterek pilavımızı 15 dakika boyunca dinlenmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda mercimekli bulgur pilavımız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder