4 Ekim 2023 Çarşamba

Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

 

Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet büyük boy kuru soğan
  • 1,5 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (125 ml)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 çay bardağı su (500 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Mercimekli bulgur pilavı için öncelikle 1,5 çay bardağı yeşil mercimeği güzelce yıkayalım.
  • Ardından mercimeklerimizi uygun bir tencereye alalım ve üzerine suyu ekledikten sonra yaklaşık 20 dakika
    boyunca mercimeklerimiz hafif yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Bu noktada mercimeklerin gereğinden fazla haşlanarak dağılmamalarına dikkat edelim.
  • Mercimekler yeterince yumuşadıktan sonra tencereye ocaktan alalım. Bir süzgeç yardımıyla mercimeklerin
    suyunu ayrı bir kaba süzdürelim.
  • Süzdüğümüz sudan yaklaşık 2 çay bardağı kadarını pilavımızın suyu için ayıralım.
  • Diğer taraftan pilav tenceresine zeytinyağını alalım.
  • Ardından yemeklik doğradığımız soğanları kavrulmak üzere tencereye aktaralım.
  • Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulduktan sonra pilavlık bulguru tencereye ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Birkaç dakikada bulgurları şöyle güzelce kavurduktan sonra haşlanmış yeşil mercimekleri de tencereye alalım.
  • Yaklaşık 1-2 dakika tüm malzemeyi birlikte kavurduktan sonra mercimekleri süzerken ayırdığımız  haşlama suyunu ve 2 çay bardağı sıcak suyu tencereye ilave edelim.
  • Son olarak uzu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak yaklaşık 20 dakika boyunca pilavımızı pişmeye bırakalım.
  • Pilav suyunu tamamen çektikten sonra ocağı kapatalım ve tereyağını ekleyerek karıştıralım.
  • Tereyağı tamamen eriyip pilav güzelce karıştıktan sonra üzerine bir kağıt havlu örterek pilavımızı 15 dakika boyunca dinlenmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda mercimekli bulgur pilavımız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder