25 Ekim 2023 Çarşamba

Nefis Etli Üzüm Yaprağı Ve Sivri Lahana Sarması Tarifi

 

Nefis Etli Üzüm Yaprağı Ve Sivri Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram üzüm yaprağı
  • 1 adet sivri lahana

İç malzemeleri:

  • 300 gr kıyma
  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
  • 4 orta boy yemeklik doğranmış soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • 1 dolu çay kaşığı karabiber
  • 1 dolu çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 dolu çay kaşığı pulbiber
  • 1 dolu tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık su

Sosu için:

  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz

    Nefis Etli Üzüm Yaprağı Ve Sivri Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yıkadığımız pirinci, robottan geçirdiğimiz soğan ve sarımsakları diğer malzemeler ile karıştırıp güzel bir iç hazırlıyoruz.
  • Haşlanmış lahana yapraklarının sert kısımlarını kesip, iç malzememizden yeteri kadar ekleyip saralım.
  • Ben yaprakları sardıktan sonra kesiyorum, bu şekil daha pratik oluyor.
  • Üzüm yapraklarına 1 er tatlı kaşığı iç eklenerek sarılır.
  • Tencerenin en altına yaprakların saplarını ve dilerseniz soğan dilimleri ekleyebilirsiniz.
  • Daha sonra yaprak sarmaları alta gelecek şekilde sıralayın üzerine lahanadan artan kök kısımları yerleştirdim.
  • Suyunu ilave edip, üzerine pişirme taşı veya tabak kapatın pişirmeye bırakın.
  • Bu şekilde sarmaların dağılmasını önlüyoruz.
  • Hazır olan dolmalarımızı orta ateşte pişirin.
  • Kaynayınca altını kısın.
  • Ben tencerede pişirdim. Yaklaşık 45 dakikada pişti.Daha sonra deneme yaparak pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Bu iç tarifini dilediğiniz dolmalık tariflerde kullanabilirsiniz.

    Deneyecekleri şimdiden kolay gelsin.Afiyetle🌺

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder