Nefis Etli Üzüm Yaprağı Ve Sivri Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram üzüm yaprağı
- 1 adet sivri lahana
İç malzemeleri:
- 300 gr kıyma
- 2,5 su bardağı pirinç
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
- 4 orta boy yemeklik doğranmış soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım demet kıyılmış maydanoz
- 1 dolu çay kaşığı karabiber
- 1 dolu çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 dolu çay kaşığı pulbiber
- 1 dolu tatlı kaşığı kuru nane
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı nar ekşisi
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
Sosu için:
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 limon suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
Nefis Etli Üzüm Yaprağı Ve Sivri Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yıkadığımız pirinci, robottan geçirdiğimiz soğan ve sarımsakları diğer malzemeler ile karıştırıp güzel bir iç hazırlıyoruz.
- Haşlanmış lahana yapraklarının sert kısımlarını kesip, iç malzememizden yeteri kadar ekleyip saralım.
- Ben yaprakları sardıktan sonra kesiyorum, bu şekil daha pratik oluyor.
- Üzüm yapraklarına 1 er tatlı kaşığı iç eklenerek sarılır.
- Tencerenin en altına yaprakların saplarını ve dilerseniz soğan dilimleri ekleyebilirsiniz.
- Daha sonra yaprak sarmaları alta gelecek şekilde sıralayın üzerine lahanadan artan kök kısımları yerleştirdim.
- Suyunu ilave edip, üzerine pişirme taşı veya tabak kapatın pişirmeye bırakın.
- Bu şekilde sarmaların dağılmasını önlüyoruz.
- Hazır olan dolmalarımızı orta ateşte pişirin.
- Kaynayınca altını kısın.
- Ben tencerede pişirdim. Yaklaşık 45 dakikada pişti.Daha sonra deneme yaparak pişip pişmediğini kontrol edin.
Bu iç tarifini dilediğiniz dolmalık tariflerde kullanabilirsiniz.
Deneyecekleri şimdiden kolay gelsin.Afiyetle🌺
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder