25 Ekim 2023 Çarşamba

Porsiyonluk Trileçe Tarifi

 

Porsiyonluk Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

Kek için

  • 5 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta (Mısır veya buğday fark etmez)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Süt şerbeti için

  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  •  Yarım su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı süt (Bol sütlü seviyorsanız 1 bardak fazla ekleyebilirsiniz)

Karameli için

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket sıvı krema

Üzeri için

  • 1 bardak sütle çırpılmış krem şanti

    Porsiyonluk Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kek için yumurtaların beyazı ve sarısını ayrı kaplara alalım. Şekeri iki kabada eşit şekilde ekleyelim.
  • Önce beyazını pürüzsüz olana kadar çırpalım,kenara bırakıp sarısını da köpürene kadar çırpalım.
  • Üzerine sıcak suyu ekleyip çırpalım,kuru malzemeleri eleyerek bir spatula yardımıyla karıştıralım, yumurta beyazını da söndürmeden azar azar ilave ederek karıştıralım, ısıya dayanıklı kaseleri yağlayalım, harcı eşit şekilde paylaştıralım.
  • Ortalama 10-12 civarında çıkıyor, fırın tepsisine dizelim
  • Önceden ısıttığımız 18o derece fırında pişirelim,.
  • Kek pişerken şerbeti için bir kaba toz şeker,krema ve sütü ekleyip şeker eriyene kadar karıştıralım,.
  • Pişen kekin üzerine kürdanla delikler açıp süt şerbetini eşit şekilde paylaştıralım.
  • Krem şantiyi sütle çırpıp dolapta bekletelim, karameli için şekeri tavaya alalım kısık ateşte eriyene kadar ara ara karıştıralım tamamen eriyince üzerine tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
  • Kremasını da ekleyelim bir kaç dakika kaynatıp soğumaya bırakalım.
  • Sütü çeken tatlının üzerine krem şantiyi eşit şekilde paylaştıralım yayalım.
  • Soğuyan karamelide tatlıların üzerine paylaştıralım.
  • Artan krem şantiyle üzerlerini süsleyelim afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder