Porsiyonluk Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
Kek için
- 5 tane yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 su bardağı un
- Yarım çay bardağı nişasta (Mısır veya buğday fark etmez)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Süt şerbeti için
- 1 paket sıvı krema (200 ml)
- Yarım su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı süt (Bol sütlü seviyorsanız 1 bardak fazla ekleyebilirsiniz)
Karameli için
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket sıvı krema
Üzeri için
- 1 bardak sütle çırpılmış krem şanti
Porsiyonluk Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kek için yumurtaların beyazı ve sarısını ayrı kaplara alalım. Şekeri iki kabada eşit şekilde ekleyelim.
- Önce beyazını pürüzsüz olana kadar çırpalım,kenara bırakıp sarısını da köpürene kadar çırpalım.
- Üzerine sıcak suyu ekleyip çırpalım,kuru malzemeleri eleyerek bir spatula yardımıyla karıştıralım, yumurta beyazını da söndürmeden azar azar ilave ederek karıştıralım, ısıya dayanıklı kaseleri yağlayalım, harcı eşit şekilde paylaştıralım.
- Ortalama 10-12 civarında çıkıyor, fırın tepsisine dizelim
- Önceden ısıttığımız 18o derece fırında pişirelim,.
- Kek pişerken şerbeti için bir kaba toz şeker,krema ve sütü ekleyip şeker eriyene kadar karıştıralım,.
- Pişen kekin üzerine kürdanla delikler açıp süt şerbetini eşit şekilde paylaştıralım.
- Krem şantiyi sütle çırpıp dolapta bekletelim, karameli için şekeri tavaya alalım kısık ateşte eriyene kadar ara ara karıştıralım tamamen eriyince üzerine tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
- Kremasını da ekleyelim bir kaç dakika kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Sütü çeken tatlının üzerine krem şantiyi eşit şekilde paylaştıralım yayalım.
- Soğuyan karamelide tatlıların üzerine paylaştıralım.
- Artan krem şantiyle üzerlerini süsleyelim afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder