Tako Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet lavaş (hazır)
- 1 adet tavuğun göğsü
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber (büyükse bi adet yeter)
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 silme yemek kaşığı salça
- Köri
- Karabiber
- Pulbiber
- Kekik
- Tuz
Tako Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuğumuzu küçük küpler halinde doğrayıp ocağa alıyoruz.
- Suyunu çekince yağ ekleyip kızartıyoruz.
- Yemeklik doğradığımız soğanları ekliyoruz .
- Diğer yandan jülyen doğradığımız biberleri ve rendelediğimiz sarımsakları da ekleyip kavuruyoruz.
- Salça ve baharatları da ekleyip 5 dk kadar kavurup altını kapatıyoruz.
- Lavaşları dilenen boyutta bardak veya kase yardımıyla kesiyoruz.
- İçerisine tavuklu harçtan koyup yuvarlak tepsiye diziyoruz.
- Son olarak üzerine kaşar rendeleyip fırına atıyoruz.
- Kaşarlar eriyince çıkarıyoruz. Servise hazır afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder