4 Ekim 2023 Çarşamba

Tako Tarifi

 

Tako Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet lavaş (hazır)
  • 1 adet tavuğun göğsü
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber (büyükse bi adet yeter)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 silme yemek kaşığı salça
  • Köri
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Tuz

    Tako Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuğumuzu küçük küpler halinde doğrayıp ocağa alıyoruz.
  • Suyunu çekince yağ ekleyip kızartıyoruz.
  • Yemeklik doğradığımız soğanları ekliyoruz .
  • Diğer yandan jülyen doğradığımız biberleri ve rendelediğimiz sarımsakları da ekleyip kavuruyoruz.
  • Salça ve baharatları da ekleyip 5 dk kadar kavurup altını kapatıyoruz.
  • Lavaşları dilenen boyutta bardak veya kase yardımıyla kesiyoruz.
  • İçerisine tavuklu harçtan koyup yuvarlak tepsiye diziyoruz.
  • Son olarak üzerine kaşar rendeleyip fırına atıyoruz.
  • Kaşarlar eriyince çıkarıyoruz. Servise hazır afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder