Fırında Sebzeli Kanat Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler kanat için:
- 1 kilo kanat
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber (silme)
- 1 yemek kaşığı tuz (silme)
Sebze kısmı:
- 2 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 1 küçük patlıcan
- 3 adet patates
- 3 orta boy domates
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı zeytinyağ
- Yarım su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Fırında Sebzeli Kanat Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kanatları tuzlu suda 1 saat bekletip süzelim, sonra kaba alıp diğer tüm malzemeleri ekleyip karıştırın ( sarımsağı rendeleyin).
- Üzerini streçleyip 2 saat buzdolabında bekletin.
- Sebzeleri küp küp doğrayın.
- Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın. Sarımsaklar bütün kalacak.
- Tepsiye sırayla sebzeleri ekleyin.
- Zeytinyağı, su, baharatlar ve salçaları ekleyip karıştırın, tepsiye bastırın.
- Üzerine kanatları dizin ve kalan sosu üzerine gezdirin.
- 200 derece fırında pişirin.💖Afı̇yet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder