13 Kasım 2023 Pazartesi

Perişan Kurabiye Tarifi

 

Perişan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ yada margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un ( 200 ml bardak ölçüsü)

Bulamak için;

  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi

    Perişan Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kabın içine un hariç oda sıcaklığında tereyağı ve diğer malzemeleri koyup karıştırın.
  • Unu kontrollü ekleyip ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ister yuvarlak isterseniz benim gibi limon sıkacağının içine bir naylon koyup hamuru içine koyup bastırıp ters çevirin.
  • Fırın kağıdı serili fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış fırında 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin altı hafif kızarınca yeterli olur.
  • Pişen kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra ilk sıcağı çıkınca yarım su bardağı hindistan cevizi ve pudra şekerini karıştırın ve kurabiyeleri bulayıp servis tabağına dizin, istediğiniz zaman tüketebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder