Perişan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ yada margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un ( 200 ml bardak ölçüsü)
Bulamak için;
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
Perişan Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içine un hariç oda sıcaklığında tereyağı ve diğer malzemeleri koyup karıştırın.
- Unu kontrollü ekleyip ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ister yuvarlak isterseniz benim gibi limon sıkacağının içine bir naylon koyup hamuru içine koyup bastırıp ters çevirin.
- Fırın kağıdı serili fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış fırında 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin altı hafif kızarınca yeterli olur.
- Pişen kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra ilk sıcağı çıkınca yarım su bardağı hindistan cevizi ve pudra şekerini karıştırın ve kurabiyeleri bulayıp servis tabağına dizin, istediğiniz zaman tüketebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder