Pırasalı Kete Tarifi

 

Pırasalı Kete Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yumurta (1 sarı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 6-6,5 su bardağı un

İç harcı:

  • 3 sap pırasa
  • 3 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Pırasalı Kete Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabının içerisine tüm sıvı maddeleri koyup el çırpıcısı ile çırpalım.
  • 5 dakika bekletelim.
  • mayamızın etkinleştiğini göreceğiz. Üzeri kabuk tutmuş gibi olacak. Unu ilave edelim yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak.
  • Üzerini örtüp yarım saat mayalanması için bekletelim bu arada ince kıyım kıydığımız pırasa ve rendelediğim havucu yağda kavurdu içerisine baharatlar katıp karıştıralım ocağın üzerinden indirelim soğuması için bekletelim.
  • Mayalanan hamurunuzu tezgaha indirelim 12 parçaya bölelim her bir bezeyi bir servis tabağı büyüklüğünde açalım ilk bezenin üzerine oda ısısında tereyağdan her yerine gelecek şekilde sürelim. Altı yufkayıda bu şekilde üst üstüne açıp koyalım en üstteki yufkaya tereyağı sürmüyoruz üzerine streçleyip buzdolabına kaldıralım diğer altı tane bezeyi de aynı şekilde yapalım.
  • İlk yaptığımızı buzdolabından çılartıp tezgaha indirelim.
  • Hamuru çekiştirerek dört köşe açalım.
  • Rulo şeklinde saralım iki parmak genişliğinde kesip parçalara ayıralım.
  • Her bir hamurumuzun üzerinden içeri basarak tabana zarar vermeden açalım.
  • Pırasalı harçtan içine koyup üstünü toparlayıp kapatalım.
  • Kapattığımız yeri ters çevirip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim.
  • Üzerini kapatıp yarım saat mayalandıralım.
  • Ardından üzerine yumurta sarısı sürüp çöreotu serpiştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece alt üst ayarda pişirmeye bırakalım.Nar gibi kızarınca fırından çıkaralım.

Yorumlar