10 Dakikada Hazırlayacağınız Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet kemiksiz ızgara but
 - 4-5 tane orta boy patates
 - 2 tane orta boy soğan
 - 2-3 diş sarımsak
 - Yarımşar çay kaşığı karabiber
 - Kimyon
 - Kekik
 - 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 - 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
 - Tuz
 
Sosu için;
- 1/3 çay bardağı zeytinyağ
 - Yarım çay bardağı kadar süt
 - 1-2 yemek kaşığı soya sosu
 - 1 diş rendelenmiş sarımsak
 - 1 tatlı kaşığı kadar salça
 - Yarımşar çay kaşığı kimyon
 - Karabiber
 - Köri baharatı
 - Kekik
 - 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 - Tuz
10 Dakikada Hazırlayacağınız Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
 - Öncelikle patateslerin ve soğanların kabuğunu soyup halka şeklinde doğrayalım ve bir kabın içine alalım.
 - Ardından üzerine baharatları ve yağı ekleyip iyice karıştıralım.
 - Hazırlamış olduğumuz patatesleri fırın tepsisine alalım.
 - Daha sonra patatesleri sosladığımız kapta tavuğumuzun sosunu hazırlayalım. Bunun için tavuk hariç diğer malzemeleri kabın içine ekleyip karıştıralım.
 - Üzerine kesikler attığımız kemiksiz tavuk butlarımızı ekleyelim ve tavukları hazırlamış olduğumuz sosa iyice bulayalım.
 - Sosa buladığımız tavukları patateslerin üzerine yerleştirelim ve üzerine kalan sosumuzdan sürelim. Dilerseniz üzerini başka sebzelerle süsleyebilirsiniz.
 - Yemeğimizi fırına vermeden yağlı kağıdımızı ıslatıp suyunu iyice sıkalım ve yemeğimizin üzerini kaplayalım.
 - Yemeğimizi önceden ısıtılmış 200 derece alt üst ayar fırında tavuklarımız pişene kadar pişirelim.
 - Fırından çıkarmadan 5 dakika önce üzerindeki yağlı kağıdı alalım ve üzerinin kızarmasını sağlayalım.
 - Pişen yemeğimizi fırından çıkartalım, dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
 
Yorumlar
Yorum Gönder