Ispanaklı Muska Poğaça (Yumuşacık) Tarifi

 

Ispanaklı Muska Poğaça (Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-4,5 su bardağı un (Kontrollü)

İçi:

  • 150 gram ıspanak
  • 150 gram beyaz peynir
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber 

    Ispanaklı Muska Poğaça (Yumuşacık) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kaseye süt, su, şeker ve maya alınarak çırpılır.
  • Üzerine sıvı yağ, tuz ve un eklenerek yoğrulur.
  • Üzeri örtülerek 30 dakika mayalandırılır. Bu sırada ıspanak temizlenerek ince doğranır.
  • Üzerine beyaz peynir, ve baharatlar eklenerek karıştırılır. Mayalanan hamur tekrar yoğrulur ve mayası alınır.
  • Rulo hale getirilir ve 10 bezeye ayrılır. Her beze çay bardağı büyüklüğünde açılır.
  • İçine 1 yemek kaşığı harçtan koyulur. Hamurun alt kısmındaki iki ucu ortada birleştirilir ve bastırılır.
  • Üst tarafında ortaya doğru katlanarak üçgen şekilde bastırılır. Muska halini alan hamur ters şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • Susam ve çörek otu eklenerek önceden ısıtılan 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.

Yorumlar