Kış Aylarında Şifa Çorbası Tarifi

 

Kış Aylarında Şifa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 2 ince rendelenmiş havuç
  • 4-5 adet baget
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2-3 dal maydanoz
  • Yarım veya 1 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber 

    Kış Aylarında Şifa Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavuklarımıza 7 su bardağı su ekleyip haşlıyoruz. (40-45dk).
  • Çaydanlığın altına su koyuyoruz su lazım olursa takviye yapmak için.
  • Haşlanmasına 10 dk kala soğan ,sarımsağı kesiyoruz ve havucu rendeliyoruz.
  • Ocağa yağlarımızı ekleyip eritiyoruz.
  • Eriyen yağa havucu ekleyip biraz soteliyoruz.
  • Sonrasında soğan ve sarımsağı ekleyip kavuruyoruz. (tavukları çıkartıp tiftikliyoruz. Suyunu tel süzgeçten süzüp kenara koyuyoruz. )
  • Kavrulunca 1,5 yemek kaşığı unu ekleyip biraz kavuruyoruz.
  • Sonra tavuk suyunu yavaşça ekliyoruz karıştıra karıştıra.
  • Suyu istediğiniz kıvama göre koyabilirsiniz. Çok kıvamlı seviyorsanız +1 ekleyebilirsiniz veya hiç eklemeyebilirsiniz ben biraz büyükçe bir tencerede yaptığım için +2 bardak kullandım.
  • Kıvamı istediğim gibi oldu.
  • Bu şekilde çorbamız 5 dk kaynasın.
  • Kaynadıktan sonra baharatları ekliyoruz.
  • Sonrasında tel şehriyeyi ekleyin 10 dk kaynatıyoruz yumuşaması içini
  • Sonra etleri ekliyoruz. Bi 5 dk daha kaynıyor.
  • En son limon suyunu ve küçük doğradığımz maydonzları ekliyoruz 1-2 dk kaynadıktan sonra çorbamız hazır

Yorumlar