23 Şubat 2024 Cuma

Ağızda Dağılan Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi

 

Ağızda Dağılan Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin (oda sıcaklığında olmalı)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • Yarım su bardağı nişasta (mısır nişastası kullandım.)
  • 3 su bardağı un (unu kontrollü eklemenizi öneririm markadan ötürü değişiklik olabiliyor)

Üzerine koymak için ;

  • Yaklaşık bir su bardağı damla çikolata

Tercihe göre fındık parçalarına da batırabilirsiniz,ben içerisine koymayı tercih ettim 

Ağızda Dağılan Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır? 

  1. Un ve nişasta hariç bütün malzemeleri karıştırma kabına alıp homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  2. Nişastayı sonradan ekleme sebebimiz daha kolay homojenize etmek.
  3. Nişastayı ekleyip hamur ile birleşmesini sağladıktan sonra unu yavaş yavaş ekleyebiliriz.
  4. Ele yapışmayacak ama sert de olmayacak bir hamur elde ettikten sonra küçük parçalara ayırıp yuvarlıyoruz.
  5. Ardından küçük topları damla çikolatasına batırıp tepsiye yerleştiriyoruz.
  6. 180°c de, önceden ısıtılmış fırında, 20-25 dakika, üzerleri kızarmayacak şekilde pişiriyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder