23 Şubat 2024 Cuma

Pancarlı Humus Yatağında Falafel Tarifi

 

Pancarlı Humus Yatağında Falafel Tarifi İçin Malzemeler

Falafel Köftesi Tarifi İçin;

  • 2 su bardağı nohut (1 gece önceden ıslatılmış)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Pancarlı Humus İçin;

  • 1 adet küçük boy pancar
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay kaşığı kimyon

    Pancarlı Humus Yatağında Falafel Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle falafeli hazırlayalım. Bunun için 1 gece önceden suda beklettiğimiz ve suyunu süzdüğümüz nohutu, birkaç parçaya bölünmüş soğanı, maydanozu ve sarımsağı rondodan geçirelim.
  • Karışımı geniş bir kaba aktarıp üzerine un, karbonat, pul biber, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Hazır olan harcı buzdolabına kaldıralım ve 1 saat kadar dinlendirelim.
  • Pancarlı humus için pancarın kabuklarını ince bir şekilde soyduktan sonra birkaç parçaya ayıralım ve tencereye alalım.
  • Üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra yumuşayana kadar haşlayalım.
  • Haşlanan pancarlar, haşlanmı ve kabukları soyulmuş nohut, tahin, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu ve kimyonu rondodan geçirerek humusumuzu hazırlayalım.Humusun kıvamı koyu olursa, dilerseniz 1 yemek kaşığı su ekleyebilirsiniz.
  • Dinlenen falafel harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elimizde yuvarlayalım.
  • Tüm harç bittikten sonra şekillendirdiğimiz falafellerimizi bol kızgın yağda güzelce kızartalım.
  • Servis tabağına önce pancarlı humusumuzu alarak yayalım.
  • Daha sonra kızarttığımız ve falafelleri yerleştirelim.
  • Çok azda maydanoz serpiştirdikten sonra pancarlı humus yatağında falafellerimiz servise hazır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder