Arpa Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı arpa şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı un
- 6 su bardağı sıcak su
Üzeri için
- Maydonoz
Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını alın.
- Üzerine ince doğranmış soğanı ilave edin.
- Soğanlar ölene kadar kavurun.
- Üzerine un ve salçayı ilave edip bir miktar daha kavurun.
- Suyu, baharatları ilave edin.
- Üzerine şehriye ilave edin.
- Şehriyeler pişince ocaktan alıp servis kasesine koyun.
- Üzerine maydanoz ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder