Fırında Patatesli Kremalı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet patates
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
Tavuk sote için;
- 600-700 gram tavuk göğsü
- 1-2 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 3 diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı salça (Ben karışık kullandım)
- 1 paket krema (200 ml)
Fırında Patatesli Kremalı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup küp küp doğrayın.
- Ardından patatesleri yağ ve baharatlarla harmanlayıp fırın tepsisine koyun.
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk. Pişirin. (tavuk sote pişene kadar patatesler de pişmiş oluyor zaten)
- Tavuk sote için; tavukları ve diğer malzemeleri küp küp doğrayın.
- Tavaya sıvı yağ koyup tavukları 5-10 dakika soteleyin.
- Ardından doğranmış soğanı ve biberleri de ekleyip sotelemeye devam edin.
- Salça, sarımsak ve baharatları ekleyip pişmeye bırakın.
- Kremayı da ekleyip 2-3 dk daha pişirin.
- Fırınlanmış patateslerin üzerine tavuk soteyi eşit bir şekilde yayın.
- Rendelenmiş kaşar peyniri serpip, 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- En son üzerine maydanoz serpip servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder