23 Şubat 2024 Cuma

Fırında Patatesli Kremalı Tavuk Tarifi

 

Fırında Patatesli Kremalı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Tavuk sote için;

  • 600-700 gram tavuk göğsü
  • 1-2 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı salça (Ben karışık kullandım)
  • 1 paket krema (200 ml)

    Fırında Patatesli Kremalı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın.
  • Ardından patatesleri yağ ve baharatlarla harmanlayıp fırın tepsisine koyun.
  • Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk. Pişirin. (tavuk sote pişene kadar patatesler de pişmiş oluyor zaten)
  • Tavuk sote için; tavukları ve diğer malzemeleri küp küp doğrayın.
  • Tavaya sıvı yağ koyup tavukları 5-10 dakika soteleyin.
  • Ardından doğranmış soğanı ve biberleri de ekleyip sotelemeye devam edin.
  • Salça, sarımsak ve baharatları ekleyip pişmeye bırakın.
  • Kremayı da ekleyip 2-3 dk daha pişirin.
  • Fırınlanmış patateslerin üzerine tavuk soteyi eşit bir şekilde yayın.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri serpip, 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • En son üzerine maydanoz serpip servis edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder