Çikolata Soslu Tavukgöğsü Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk göğsü için;
- 1 litre süt
- 100 gr tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker (110 gr)
- 40 gr beyaz çikolata (isteğe bağlı)
Çikolata sosu için;
- 500 ml süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 60 gr bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Çikolata Soslu Tavukgöğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavukgöğsü için uygun bir tencereye tereyağını alarak eritelim.
- Üzerine unu ekleyerek kısık ateşte, karıştırarak kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Süt ve şekeri ekleyerek kıvam alana kadar karıştırarak muhallebimizi pişirelim.
- Koyulaşıp göz göz olan muhallebimizi ocaktan alalım, üzerine beyaz çikolatayı ekleyerek karıştıralım.
- Hazır olan muhallebimizi kuplara paylaştıralım.
- Üzerinin sosu için sos tenceresine süt, kakao, un, şeker ve yumurta sarısını ekleyerek karıştıralım ve kıvam alana kadar pişirelim.
- Koyulaşan çikolata sosunu ocaktan alarak içerisine tereyağı ve bitter çikolata ekleyerek eriyene kadar karıştıralım.
- Hazır olan çikolata sosumuzu tavukgöğsünün üzerine eşit bir şekilde paylaştıralım.
- Tatlılarımızı buzdolabına kaldırarak dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen çikolata soslu tavukgöğsü tatlılarımız servise hazır. Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder