Lahana Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet lahana
- 300 gram kıyma
- 1 tane yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- Sıvıyağ
- Yoğurt
Lahana Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Lahanaları yaprak halinde ayıralım sert sap kısımlarını keselim ayıralım.
- Yumuşaması için 5 dakika haşlayalım.
- İç harcı için 300 gram kıyma, karabiber, pulbiber, kimyon, kırmızı toz biber baharatlarımızı karıştıralım.
- Sosu için bir yumurta iki yemek kaşığı yoğurt iki yemek kaşığı un ekleyip iyice karıştıralım.
- Süzdüğümüz lahanayı serelim bir tarafına kıymalı harcımızı yayalım ve kapatalım.
- Sosunuza bolca bulayalım altüst edelim.
- Kızgın yağda altüst ederek pişirelim.
- Üzerine yoğurt gezdirelim. Çok lezzetli bir tarif oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder