Dondurma Tadında 5 Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 5 çorba kaşığı şeker
- 5 çorba kaşığı nişasta
- 5 çorba kaşığı hindistan cevizi
- 80 gram beyaz çikolata
- 50 gram margarin veya tereyağı
- 1 zarf krem şanti
Süslemek için;
- Hindistan cevizi
- Toz antep fıstığı
Dondurma Tadında 5 Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye şeker, nişasta, hindistan cevizi alınır, süt azar azar eklenerek bir yandan karıştırılır, karıştırılır ki topaklanma olmasın, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir.
- ocak söndürülüp margarin, beyaz çikolata eklenir, güzelce karıştırılır, daha sonra ara ara karıştırarak oda sıcaklığına gelmesi beklenir.
- oda sıcaklığına gelince toz kremşanti eklenip güzelce karıştırılır(mikser kullanmadım, cıvık olmasını istemedim, kıvamı çok koyu değil çünkü🥰)
- kremşanti karışınca servis yapacağımız kase veya kuplara paylaştırılır, buzdolabında dinlendirilip, servis yapılacağı zaman hindistan cevizi antep fıstığı ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder