19 Şubat 2024 Pazartesi

Dondurma Tadında 5 Kaşık Tatlısı Tarifi

 

Dondurma Tadında 5 Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 5 çorba kaşığı şeker
  • 5 çorba kaşığı nişasta
  • 5 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 80 gram beyaz çikolata
  • 50 gram margarin veya tereyağı
  • 1 zarf krem şanti

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi
  • Toz antep fıstığı

    Dondurma Tadında 5 Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye şeker, nişasta, hindistan cevizi alınır, süt azar azar eklenerek bir yandan karıştırılır, karıştırılır ki topaklanma olmasın, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir.
  • ocak söndürülüp margarin, beyaz çikolata eklenir, güzelce karıştırılır, daha sonra ara ara karıştırarak oda sıcaklığına gelmesi beklenir.
  • oda sıcaklığına gelince toz kremşanti eklenip güzelce karıştırılır(mikser kullanmadım, cıvık olmasını istemedim, kıvamı çok koyu değil çünkü🥰)
  • kremşanti karışınca servis yapacağımız kase veya kuplara paylaştırılır, buzdolabında dinlendirilip, servis yapılacağı zaman hindistan cevizi antep fıstığı ile süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder