13 Şubat 2024 Salı

Ekşili Topalak Yemeği (Asla Dağılmaz) Tarifi

 

Ekşili Topalak Yemeği (Asla Dağılmaz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 parça kemikli et haşlanmış (500 gram kadar)

Topalak hamuru için;

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Pişirme aşaması için;

  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber (tercihen acı )
  • 1 çay kaşığı tuz (salçanız tuzluysa kullanmayın)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon suyu
  • 6 su bardağı su etin suyuda dahil

    Ekşili Topalak Yemeği (Asla Dağılmaz) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce etleri haşlayalım haşlanmış etleri küçük parçalara ayıralım.
  • Topalakları hazırlayalım.
  • Bulgur ve irmiği uygun yoğurma kabına alım.
  • Üzerine kaynamış suyu ilave edelim karıştıralım üzerini kapatalım on dakika dinlensin.
  • Daha sonra üzerine un,yumurta ve baharatları ilave edelim çok iyi yoğuralım.
  • Harçtan misket büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım bu aşamada ara,ara elimizi ıslatabiliriz.
  • Uygun bir tencerede soğanı ve sarımsağı kavuralım.
  • Salçayı ilave edip bir süre daha kavuralım.
  • Baharatları ilave edelim.
  • Üzerine haşlanmış etleri suyuyla birlikte ilave edelim .
  • Üzerine topalakları ve haşlanmış nohutu ilave edelim.
  • Bir süre kaynatalım ,üzerine bir tatlı kaşığı nar ekşisini ve yarım limon suyunu ilave edelim bir süre daha kaynatıp servise sunalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder