Ekşili Topalak Yemeği (Asla Dağılmaz) Tarifi İçin Malzemeler
- 2-3 parça kemikli et haşlanmış (500 gram kadar)
Topalak hamuru için;
- 1 su bardağı ince bulgur
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Pişirme aşaması için;
- 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber (tercihen acı )
- 1 çay kaşığı tuz (salçanız tuzluysa kullanmayın)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- 6 su bardağı su etin suyuda dahil
Ekşili Topalak Yemeği (Asla Dağılmaz) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce etleri haşlayalım haşlanmış etleri küçük parçalara ayıralım.
- Topalakları hazırlayalım.
- Bulgur ve irmiği uygun yoğurma kabına alım.
- Üzerine kaynamış suyu ilave edelim karıştıralım üzerini kapatalım on dakika dinlensin.
- Daha sonra üzerine un,yumurta ve baharatları ilave edelim çok iyi yoğuralım.
- Harçtan misket büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım bu aşamada ara,ara elimizi ıslatabiliriz.
- Uygun bir tencerede soğanı ve sarımsağı kavuralım.
- Salçayı ilave edip bir süre daha kavuralım.
- Baharatları ilave edelim.
- Üzerine haşlanmış etleri suyuyla birlikte ilave edelim .
- Üzerine topalakları ve haşlanmış nohutu ilave edelim.
- Bir süre kaynatalım ,üzerine bir tatlı kaşığı nar ekşisini ve yarım limon suyunu ilave edelim bir süre daha kaynatıp servise sunalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder