17 Şubat 2024 Cumartesi

Fırında Mevsim Sebzeleri (Ön Haşlama Yok) Tarifi

 

Fırında Mevsim Sebzeleri (Ön Haşlama Yok) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 adet küçük boy brokoli
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kapya biber
  • (sevdiğiniz farklı sebzeleri de ekleyebilirsiniz brüksel lahanası, kereviz, bal kabağı gibi)

Sosu için;

  • 1 çay bardağına yakın zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuzu kendi damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz

    Fırında Mevsim Sebzeleri (Ön Haşlama Yok) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yıkanan tüm sebzeleri irice doğrayıp fırın tepsisine ekleyin.
  • Üzerine bir kavanozda hazırladığınız sosu dökün.
  • 200 derece fırında ortalama 30-35 dk pişirin. (fırından fırına fark gösterebilir siz patates ve havuçu kontrol ederek pişirme süresini ayarlayabilirsiniz. )
  • Ön haşlamaya gerek kalmadan sebzelerin besin değerini kaybetmeden bu tarifle et ve tavuk yemeklerini daha güzel hale getirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder