Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Su (8 su bardağı)
Terbiyesi için
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
Kış Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sebze çorbası için öncelikle patates ve havucun kabuklarını soyarak küp olacak şekilde doğruyoruz.
- Uygun bir tencereye zeytinyağını alıyoruz. Doğradığımız soğanı sarımsak ile zeytinyağında kavuruyoruz.
- Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine patates ve havucu ilave edip biraz daha kavuruyoruz.
- Tuzunu ve zerdeçalı ilave edip üzerini geçecek kadar suyu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Sebzeler piştikten sonra bledırdan geçirip terbiyesini hazırlıyoruz.
- Bunun için un, yumurta ve yoğurdu güzelce çırpıp içine çorbadan ekleyip kesilmemesini sağlıyoruz.
- Terbiyeyi çorbanın içine döküp hızlıca karıştırıyoruz.
- Tekrardan kaynatıyoruz. Kıvamı koyu olursa su eklemesi yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder