13 Şubat 2024 Salı

Yufkadan Patatesli Çıtır Yağ Mantısı Tarifi

 

Yufkadan Patatesli Çıtır Yağ Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 2-3 adet patates
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Toz kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

    Yufkadan Patatesli Çıtır Yağ Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri haşlayıp eziyoruz.
  • Soğanı az yağda kavurup salça ekliyoruz.
  • Ardından haşlayıp ezdiğimiz patatesleri  ve baharatları atıp karıştırıyoruz.
  • Bir adet yufkayı ortadan ikiye bölüp üst üste koyuyoruz.
  • İki parmak kalınlığında uzun şeritler kesip iç harcından koyuyoruz.
  • Muska şeklinde sarıp uç kısımlarını suya batırarak kapatıyoruz.
  • Mantıları kızgın yağda kızartıp servis tabağına alıyoruz.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökerek servis ediyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder