Yufkadan Patatesli Çıtır Yağ Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 2-3 adet patates
- 1 adet küçük soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Toz kırmızı biber
- Karabiber
- Tuz
Kızartmak için
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Yufkadan Patatesli Çıtır Yağ Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlayıp eziyoruz.
- Soğanı az yağda kavurup salça ekliyoruz.
- Ardından haşlayıp ezdiğimiz patatesleri ve baharatları atıp karıştırıyoruz.
- Bir adet yufkayı ortadan ikiye bölüp üst üste koyuyoruz.
- İki parmak kalınlığında uzun şeritler kesip iç harcından koyuyoruz.
- Muska şeklinde sarıp uç kısımlarını suya batırarak kapatıyoruz.
- Mantıları kızgın yağda kızartıp servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökerek servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder