13 Şubat 2024 Salı

Puf Puf Kabaran Mini Bazlama Tarifi

 

Puf Puf Kabaran Mini Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4.5 su bardağı un

    Puf Puf Kabaran Mini Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un ve tuz hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp çırpın.
  • Ardından tuz ve unu azar azar ilave ederek yoğurun ele yapışan bir kıvamı olacak.
  • Güzelce yoğurduktan sonra üzerini streç filmle kapatıp yaklaşık 1. 5 saat kadar mayalandırın.
  • Sonrasında tezgaha un serpin ve mayalanan hamuru tezgaha alın.
  • Üzerine de bolca un serpip merdane ile açın yuvarlak kesme aparatı ile yoksa benim gibi ağzı geniş su bardağıyla hamuru kesip fazlalıkları alın hafif un serpilmiş tepsiye sırasıyla dizin.
  • Üzerine temiz bir bez örtüp 10 dakika dinlendirin. (hamurdan artan fazlalıkları tekrar yuvarlayın ve üzerini örtün yarım saat kadar dinlendirip aynı şekilde kesin hamur bitene kadar tekrarlayın )
  • Tepside yeteri kadar dinlenen hamurları iyice ısınmış tavaya alıp arkalı önlü pişirin (yüksek ateşte pişirmeyin dışı pişer içi çiğ kalır)
  • Sonrasında dilediğiniz şekilde servis edin 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder