Puf Puf Kabaran Mini Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4.5 su bardağı un
Puf Puf Kabaran Mini Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un ve tuz hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp çırpın.
- Ardından tuz ve unu azar azar ilave ederek yoğurun ele yapışan bir kıvamı olacak.
- Güzelce yoğurduktan sonra üzerini streç filmle kapatıp yaklaşık 1. 5 saat kadar mayalandırın.
- Sonrasında tezgaha un serpin ve mayalanan hamuru tezgaha alın.
- Üzerine de bolca un serpip merdane ile açın yuvarlak kesme aparatı ile yoksa benim gibi ağzı geniş su bardağıyla hamuru kesip fazlalıkları alın hafif un serpilmiş tepsiye sırasıyla dizin.
- Üzerine temiz bir bez örtüp 10 dakika dinlendirin. (hamurdan artan fazlalıkları tekrar yuvarlayın ve üzerini örtün yarım saat kadar dinlendirip aynı şekilde kesin hamur bitene kadar tekrarlayın )
- Tepside yeteri kadar dinlenen hamurları iyice ısınmış tavaya alıp arkalı önlü pişirin (yüksek ateşte pişirmeyin dışı pişer içi çiğ kalır)
- Sonrasında dilediğiniz şekilde servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder