Sirkeli Çıtır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;- 2 tane yumurta (bir tanesinin sarısını ayrılacak)
- 125 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5-4 su bardağı un
İçi için;
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 su bardağı peynir
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Sirkeli Çıtır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sirkeli poğaça için öncelikle yoğurma kabına tereyağı, yumurta, yoğurt, sıvı yağ, sirke, toz şeker, tuz, kabartma tozu ve unun bir kısmını ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
- Yavaş yavaş unu ekleyerek hamurumuz kıvam alıp toparlanana kadar yoğurmaya devam edelim.
- Toparlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve önce elimizle yuvarlayalım.
- Ardından yuvarladığımız hamuru tezgaha alarak bastıralım ve daire şeklinde hamurumuzu genişletelim.
- İç harcı için ince kıyılmış maydanoz ve peyniri uygun bir kasede karıştıralım.
- Açtığımız hamurun ortasına iç harcımızdan yerleştirip kapatalım, parmaklarımızla uçlarına bastırarak birleştirelim. Dilerseniz farklı iç harçları da kullanabilirsiniz.
- Şekillendirdiğimiz poğaçaları sırasıyla fırın tepsisine dizelim.
- Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
- Çörek otu veya susam serperek önceden ısıttığımız 170 °C fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen sirkeli çıtır poğaçamızı fırından alalım.
- Oda sıcaklığına gelince servis edebilirsiniz. Bu ölçülerle 18-20 adet poğaça elde edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder