17 Mart 2024 Pazar

Fırında Banvit İftarlık ile Tavuk Dolması Tarifi

 

Fırında Banvit İftarlık ile Tavuk Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • Banvit İftarlık Bütün Tavuk
  • Tuz

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

İç pilav için:

  • 1,5 su bardağı basmati veya baldo pirinç
  • 1 yemek kaşığı dolu tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 20 gram çam fıstığı
  • 40 gram kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı tuz( kontrollü)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı yenibahar
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın
  • 1,5 su bardağı kaynar su

Not: kalan pilava 1 su bardağı kadar daha kaynar su eklenecek. Kullandığınız pirinç türüne göre su miktarı değişir. Pişirmeden önce ürünün pişirme talimatını mutlaka okuyun. 

Fırında Banvit İftarlık ile Tavuk Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sos için- mayonezi, zeytin yağını ve salçaları karıştıralım.
  2. Ardından önce tavuğun her tarafını tuzlayıp daha sonra soslayalım. (Tavuğun içini tuzlayalım ancak soslamayalım). Sosla birlikte biraz beklesin.
  3. Bu sırada iç pilav için önceden ıslatılmış pirinçi süzüp sudan geçirelim.
  4. Uygun bir tencere alarak yağları eritip çam fıstığını 30 saniye kavuralım hemen peşinden önce pirinçi sonra kuş üzümünü sonra kaynar suyu ve baharatları ilave edip karıştıralım.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika çekmesini bekleyelim.
  6. Suyunu çekince hemen tavuğu dolduralım.
  7. Kalan pirince tekrar su ekleyip iyice pişmesi için kısık ateşte ocağa alalım.
  8. Tavuğun ayaklarını ısıya dayanıklı bir iple bağlayıp üzerinden bambu çubuk ve ya kürdan ile delikler açalım.
  9. Ardından Banvit İftarlık tavuğun yanında hediye olan fırın poşetine yerleştirelim.
  10. Ağzını sıkıca kapatarak poşetin üzerinden de kürdanla bir kaç delik açalım.
  11. 180 derecede ağır ağır 1 saat pişirelim. Sonra dereceyi artıralım. Ve Kızarmaya başladığında poşeti açıp daha fazla kızartarak.
  12. İç pilav ile birlikte sunalım.
  13. Poşetin içerisinde kendi buharında ve suyunda pişerek müthiş bir lezzet ortaya çıkıyor☺️ kesinlikle denemelisiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder