Fırında Banvit İftarlık ile Tavuk Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- Banvit İftarlık Bütün Tavuk
- Tuz
Sos için;
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
İç pilav için:
- 1,5 su bardağı basmati veya baldo pirinç
- 1 yemek kaşığı dolu tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 20 gram çam fıstığı
- 40 gram kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı tuz( kontrollü)
- 1/2 (yarım) çay kaşığı yenibahar
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın
- 1,5 su bardağı kaynar su
Not: kalan pilava 1 su bardağı kadar daha kaynar su eklenecek. Kullandığınız pirinç türüne göre su miktarı değişir. Pişirmeden önce ürünün pişirme talimatını mutlaka okuyun.
Fırında Banvit İftarlık ile Tavuk Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sos için- mayonezi, zeytin yağını ve salçaları karıştıralım.
- Ardından önce tavuğun her tarafını tuzlayıp daha sonra soslayalım. (Tavuğun içini tuzlayalım ancak soslamayalım). Sosla birlikte biraz beklesin.
- Bu sırada iç pilav için önceden ıslatılmış pirinçi süzüp sudan geçirelim.
- Uygun bir tencere alarak yağları eritip çam fıstığını 30 saniye kavuralım hemen peşinden önce pirinçi sonra kuş üzümünü sonra kaynar suyu ve baharatları ilave edip karıştıralım.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika çekmesini bekleyelim.
- Suyunu çekince hemen tavuğu dolduralım.
- Kalan pirince tekrar su ekleyip iyice pişmesi için kısık ateşte ocağa alalım.
- Tavuğun ayaklarını ısıya dayanıklı bir iple bağlayıp üzerinden bambu çubuk ve ya kürdan ile delikler açalım.
- Ardından Banvit İftarlık tavuğun yanında hediye olan fırın poşetine yerleştirelim.
- Ağzını sıkıca kapatarak poşetin üzerinden de kürdanla bir kaç delik açalım.
- 180 derecede ağır ağır 1 saat pişirelim. Sonra dereceyi artıralım. Ve Kızarmaya başladığında poşeti açıp daha fazla kızartarak.
- İç pilav ile birlikte sunalım.
- Poşetin içerisinde kendi buharında ve suyunda pişerek müthiş bir lezzet ortaya çıkıyor☺️ kesinlikle denemelisiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder