Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Haşhaşlı Çörek Tarifi

 

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 2 adet yumurta akı
  • 7,5 bardak un (sarılarını çöreğin üzerine sürmek için kullandım)

İç harcı için;

  • 400 gram haşhaş ezmesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı toz şeker

    Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamurumuzu yoğuracağımız kaba ılık sütümüzü üç kaşık şekerimizi ve mayamızı döküp elimizle karıştıralım.
  • Sonrasında yoğurt, sıvı yağ, üç kaşık şeker, tuzu ve yumurta aklarını ilave ettim en son unumuzu kontrollü bir şekilde dökerek hamurumuzu yoğurdum. 45 dakika kadar mayalanması için üzerine örtü örtüp beklettim.
  • İç harcı için; haşhaşımızı kaseye ilave ettim üzerine bir çay bardağı sıvı yağı dört kaşık toz şekeride ilave ederek iç sosumuzu hazırladım.
  • Mayası gelen hamurumuzu tezgahımıza dökerek sekiz parçaya ayırdım bezeler yaptım. İlk bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açarak haşhaşlı iç harcımızdan iki üç kaşık kadar sürdüm.
  • İkinci bezeyide servis tabağı büyüklüğünde açtım ilk bezenin üzerine koydum tekrar haşhaşlı harçtan sürdüm sekiz beze içinde aynı işlemi yaptım. En son kata harçtan sürmedim.
  • Elimle bu kat kat bezeleri açabildiğim kadar açtım dikdörtgen şeklini alınca üç cm aralıklarla kestim her biR dilimi ikiye katlayarak kıvırdım sonrada rulo şeklinde sardım gül böreği yapar gibi.
  • Bütün şeritleri bu şekilde yaptıktan sonra fırınımızı 50 dereceye getirelim 10 dakika yumurta sürmeden fırında tutalım.
  • Sonra çıkaralım yumurta sarısını sürüp fırını 180 dereceye alıp çöreklerimizin altı üstü kızarana kadar pişirelim. Fırın fanlı ayarda olsun.
  • Fırından çıkan çöreklerimizin üzerine bi bez örtelim biraz dinlendirip servisimizi yapalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?