Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 400 gr kıyma
- 1 tane soğan
- Kaşar peynir
- Sıvı yağ
- Süt
- 1 yumurta
- Çörek otu
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Toz biber
Kıymalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak iç harcı için kıyma ocağa alalım pişmesini bekleyelim suyunu çekince biraz sıvı yağ ekleyelim ardından ince kıydığımız soğan ekleyelim iyice kavrulunca kapatıp soğumaya bırakalım.
- Sosu için; bir kapta süt, yumurta ve biraz yağ koyup karıştıralım sonrasında borcam yağlayalım bir kat yufka dizelim ve sosu biraz döküp, yayalım. Alt zemini 4 kat olacak.
- Her kata sos dökelim iyice ardından soğuyan iç harcını dökelim, yayalım üzerine kaşar peyniri serpelim 4 kat daha yufka koyalım yine aynı şekilde herr kata sos dökelim.
- Son katı yaptıktan sonra kalan tüm sosu dökelim ve dilimleyelim üstüne çörek otu dilerseniz de beyaz susam serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında at üst pişene kadar bırakalım sonra çıkaralım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder