Velibah Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç harcı için:
- 5 adet orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz (Damak zevkinize göre)
- Sıvıyağ
Üzerine sürmek için:
- Tereyağ
Velibah Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patateslerimizi haşlayalım.
- Haşlandıktan sonra pürüzsüz olarak şekilde ezelim.
- Soğanı rendeleyip tavaya alalım yağ ilave edip biraz kavuralım.
- Daha sonra salçayı ilave edip biraz daha kavuralım.
- Kavrulduktan patates ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
- Soğumaya bırakalım.
- Hamur için un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Unu azar azar ekleyerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru 40 dk mayalanması için bekletelim.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
- İç harcı da aynı şekilde beze boyutunda yuvarlayalım.
- Bezenin birini pasta tabağı büyüklüğünde açalım ortasına patates harcını koyalım ve fotoğraftaki gibi kapatalım.
- Daha sonra bastırmadan çok ince olmayacak şekilde açalım.
- Kısık ateşte arkalı önlü pişirelim. Her iki tarafa da tereyağı sürelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder