14 Mart 2024 Perşembe

Velibah Tarifi

 

Velibah Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için:

  • 5 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz (Damak zevkinize göre)
  • Sıvıyağ

Üzerine sürmek için:

  • Tereyağ 

    Velibah Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patateslerimizi haşlayalım.
  • Haşlandıktan sonra pürüzsüz olarak şekilde ezelim.
  • Soğanı rendeleyip tavaya alalım yağ ilave edip biraz kavuralım.
  • Daha sonra salçayı ilave edip biraz daha kavuralım.
  • Kavrulduktan patates ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Soğumaya bırakalım.
  • Hamur için un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Unu azar azar ekleyerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamuru 40 dk mayalanması için bekletelim.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
  • İç harcı da aynı şekilde beze boyutunda yuvarlayalım.
  • Bezenin birini pasta tabağı büyüklüğünde açalım ortasına patates harcını koyalım ve fotoğraftaki gibi kapatalım.
  • Daha sonra bastırmadan çok ince olmayacak şekilde açalım.
  • Kısık ateşte arkalı önlü pişirelim. Her iki tarafa da tereyağı sürelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder