Etli Kuru Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 ip kuru çiçek bamya
- 3-4 adet limon tuzu yada limon suyu
- 300 gram kuzu kuşbaşı et
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 5-6 su bardağı sıcak su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 4-5 adet acı kuru biber
Etli Kuru Bamya Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencerede 1 litre su kaynatın içine limon tuzu atın ve kuru bamyaları 8-10 dakika pişirin ve suyunu süzün. Bamyaların büyüklüğüne göre pişme süresi uzayabilir.
- Ayrı tencereye eti koyup suyu çekinceye kadar pişirin ardından yağları ve küp küp doğranmış soğanları ekleyin ve beraber kavurun.
- Ardından salçayı ve küp küp doğranmış domatesi, tuz ve yarım limon suyu ekleyip beraber kavurun.
- Sıcak su ilave edin ve kaynadıktan sonra 5 dakika sonra ipinden ayırdığınız bamyaları ve kuru biberleri ekleyin.
- Orta kısık ateşte 20-30 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder