Etli Kuru Bamya Yemeği Tarifi

 

Etli Kuru Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 ip kuru çiçek bamya
  • 3-4 adet limon tuzu yada limon suyu
  • 300 gram kuzu kuşbaşı et
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 5-6 su bardağı sıcak su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 4-5 adet acı kuru biber

    Etli Kuru Bamya Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencerede 1 litre su kaynatın içine limon tuzu atın ve kuru bamyaları 8-10 dakika pişirin ve suyunu süzün. Bamyaların büyüklüğüne göre pişme süresi uzayabilir.
  • Ayrı tencereye eti koyup suyu çekinceye kadar pişirin ardından yağları ve küp küp doğranmış soğanları ekleyin ve beraber kavurun.
  • Ardından salçayı ve küp küp doğranmış domatesi, tuz ve yarım limon suyu ekleyip beraber kavurun.
  • Sıcak su ilave edin ve kaynadıktan sonra 5 dakika sonra ipinden ayırdığınız bamyaları ve kuru biberleri ekleyin.
  • Orta kısık ateşte 20-30 dakika pişirin. 

Yorumlar