Kıymalı Közlenmiş Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 1 adet patates
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı salça
- 300 ml zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Toz biber
- Pul biber
- Nane
- Kekik
- Kimyon
Kıymalı Közlenmiş Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesi ince bir şekilde keselim, bir yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, toz biber ve pul biber ile karıştırıp borcamın tabanına dizelim.
- Ardından közlenmiş patlıcanları doğrayıp patateslerin üzerine yayalım.
- İç harcı için zeytinyağı koyduğumuz tavaya kıymayı alıp biraz kavuralım.
- Üzerine ince kıyılmış soğanı koyup karıştıralım.
- Soğanlar biraz yumuşayınca sarımsağı ve biberleri ekleyelim.
- Salçamızı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- En son baharatları ve suyu ekleyip beş dakika daha pişirelim.
- Ocağın altını kapattıktan sonra ince ince kıyılmış maydanozları ekleyelim ve harcımızı borcama boşaltıp her tarafına eşit şekilde yayalım.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25-30 dakika pişirelim.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder