15 Nisan 2024 Pazartesi

Kıymalı Közlenmiş Patlıcan Yemeği Tarifi

 

Kıymalı Közlenmiş Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet patates
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 300 ml zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Pul biber
  • Nane
  • Kekik
  • Kimyon

    Kıymalı Közlenmiş Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesi ince bir şekilde keselim, bir yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, toz biber ve pul biber ile karıştırıp borcamın tabanına dizelim.
  • Ardından közlenmiş patlıcanları doğrayıp patateslerin üzerine yayalım.
  • İç harcı için zeytinyağı koyduğumuz tavaya kıymayı alıp biraz kavuralım.
  • Üzerine ince kıyılmış soğanı koyup karıştıralım.
  • Soğanlar biraz yumuşayınca sarımsağı ve biberleri ekleyelim.
  • Salçamızı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • En son baharatları ve suyu ekleyip beş dakika daha pişirelim.
  • Ocağın altını kapattıktan sonra ince ince kıyılmış maydanozları ekleyelim ve harcımızı borcama boşaltıp her tarafına eşit şekilde yayalım.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25-30 dakika pişirelim.
  • İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder