Kıymalı Milföy Böreği Tarifi

 

Kıymalı Milföy Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket dikdörtgen miföy hamuru yada dört adet dikdörtgen milföy hamuru

İç harcı için

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet ortaboy patates ince rendelenmiş
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 avuç içi ince kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Kıymalı Milföy Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için gerekli malzemeleri güzelce yoğurun yumuşak bir kıyma harcı oluyor.
  • Bir paket milföy hamurunu yada dört adet milföy hamurunu birbirine yapıştırıp oklava yardımıyla dikdörtgen olacak şekilde çok inceltmeden hafif açabilirsiniz.
  • Hamuru tezgaha alın üzerine kıymalı harcı eşit olacak şekilde yayın ve çok sıkmadan rulo halinde sarın iki parmak aralıklarla kesin sekiz dokuz adet olarak.
  • Tezgaha biraz un serpiştirin kesmiş olduğunuz milföy homurunun üzerine bastırın biraz un serpiştirin ve oklava ile yuvarlak şekilde pasta tabağından küçük olacak şekilde açın bütün parçaları bu şekilde bitirin.
  • Uygun bir tavaya biraz sıvı yağ ilave edin ısınınca böreklerinizi önlü arkalı kızartın sıcak sıcak tüketmenizi tavsiye ederim.
  • Not; İsterseniz kızartmadan hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp fırındada pişirebilirsiniz 

Yorumlar