Kıymalı Milföy Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket dikdörtgen miföy hamuru yada dört adet dikdörtgen milföy hamuru
İç harcı için
- 200 gram kıyma
- 1 adet ortaboy patates ince rendelenmiş
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 avuç içi ince kıyılmış maydanoz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kıymalı Milföy Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç harcı için gerekli malzemeleri güzelce yoğurun yumuşak bir kıyma harcı oluyor.
- Bir paket milföy hamurunu yada dört adet milföy hamurunu birbirine yapıştırıp oklava yardımıyla dikdörtgen olacak şekilde çok inceltmeden hafif açabilirsiniz.
- Hamuru tezgaha alın üzerine kıymalı harcı eşit olacak şekilde yayın ve çok sıkmadan rulo halinde sarın iki parmak aralıklarla kesin sekiz dokuz adet olarak.
- Tezgaha biraz un serpiştirin kesmiş olduğunuz milföy homurunun üzerine bastırın biraz un serpiştirin ve oklava ile yuvarlak şekilde pasta tabağından küçük olacak şekilde açın bütün parçaları bu şekilde bitirin.
- Uygun bir tavaya biraz sıvı yağ ilave edin ısınınca böreklerinizi önlü arkalı kızartın sıcak sıcak tüketmenizi tavsiye ederim.
Not; İsterseniz kızartmadan hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp fırındada pişirebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder