11 Mayıs 2024 Cumartesi

Bademli İç Pilav Tarifi

 

Bademli İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı et yada tavuk suyu
  • 150 gram badem (Sıcak suda bekletip soyabilirsiniz)
  • 150 gram dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı tuz et suyu tuzlu ise tuzu azaltın
  • 50 gram kuş üzümü

    Bademli İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce pirinci 2 yemek kaşığı tuz ile birlikte sıcak suya koyup 1-2 saat bekletin.
  • Uygun bir tencereye tereyağını ve sıvı yağını alalım.
  • Pirinci süzüp tencereye alalım.
  • Kuş üzümü dolmalık fıstığı ve bademi de ekleyip biraz kavuralım.
  • Baharatları da ekleyip suyunu koyalım.
  • Pişmeye bırakalım.
  • Piştiğinden emin olunca altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder