Bademli İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı et yada tavuk suyu
- 150 gram badem (Sıcak suda bekletip soyabilirsiniz)
- 150 gram dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı tuz et suyu tuzlu ise tuzu azaltın
- 50 gram kuş üzümü
Bademli İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce pirinci 2 yemek kaşığı tuz ile birlikte sıcak suya koyup 1-2 saat bekletin.
- Uygun bir tencereye tereyağını ve sıvı yağını alalım.
- Pirinci süzüp tencereye alalım.
- Kuş üzümü dolmalık fıstığı ve bademi de ekleyip biraz kavuralım.
- Baharatları da ekleyip suyunu koyalım.
- Pişmeye bırakalım.
- Piştiğinden emin olunca altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder