8 Mayıs 2024 Çarşamba

Enginar Çorbası Tarifi

 

Enginar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet enginar çanağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Terbiye için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

Üzerine;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Enginar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye yemeklik doğranmış soğanı alalım hafiften pembeleştirelim.
  • Enginarların dördünü küp küp doğrayalım pembeleşen soğanın üzerine ekleyelim bir kaç dk kavuralım .
  • 5-6 bardak sıcak su ilave edelim orta ateşte kaynatmaya başlayalım.
  • Yarım demet dereotunu ve sarımsağıda doğrayıp tencereye ekleyelim. Gerektiğinde sıcak su ilave edelim.
  • Enginarlar yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
  • Ayrı bir kasede terbiye malzemelerini çırpalım haşlanan enginarın suyundan bir kepçe alıp terbiyeye karıştıralım. Tencereye terbiyemizi yavaş yavaş döküp karıştıralım.
  • Daha sonra çorbamızı blenderdan geçirelim.
  • Kalan bir enginarı zar büyüklüğünde doğrayalım. Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağında kızartalım çorbanın üzerine kıtır olarak kullanacağız.
  • Hazır olan çorbamızı servis tabağına alalım üzerine enginar kıtırı ve tereyağında kızdırılmış kırmızı toz biber ekleyelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder