Tavuklu Lavaş Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 parça tavuk göğsü ( kişi sayısına göre )
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet sivri biber
- 1 adet küçük sarı biber(isteğe göre)
- 2 adet domates
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Toz kırmızı biber
- Kekik (isteğe göre baharatlar)
- 10 adet lavaş ekmeği
Beşamel sos için;
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
- Muskat
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuklu Lavaş Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye zeytinyağ koyup ısıtıyoruz, küp küp doğranmış tavuk göğsünü ekleyerek karıştırıyoruz, kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
- Daha sonra üzerine doğranmış sebzeleri ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Salça ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
- Tereyağı ekleyip karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
- 10-15 dk pişirip ocaktan alıyoruz.
- Lavaş ekmeğimizin içine iki üç kaşık harcımızdan koyup kenarlarını kapatıyoruz rulo şeklinde sarıyoruz, borcama yerleştiriyoruz.
- Beşamel sos için tencereye tereyağı alıp eritiyoruz, içine unu ilave ediyoruz karıştırıyoruz, üzerine sütü döküyoruz sürekli karıştırıyoruz.
- Baharatlarını ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Yoğunlaşıp kıvam alınca ocaktan alıyoruz.
- Lavaşların üzerine döküyoruz.
- Üzerine kaşar peyniri koyup 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Çıkınca dilimleyip sıcak servis ediyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder