14 Mayıs 2024 Salı

Tavuklu Lavaş Sarma Tarifi

 

Tavuklu Lavaş Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 parça tavuk göğsü ( kişi sayısına göre )
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet küçük sarı biber(isteğe göre)
  • 2 adet domates
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Toz kırmızı biber
  • Kekik (isteğe göre baharatlar)
  • 10 adet lavaş ekmeği

Beşamel sos için;

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Tavuklu Lavaş Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye zeytinyağ koyup ısıtıyoruz, küp küp doğranmış tavuk göğsünü ekleyerek karıştırıyoruz, kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
  • Daha sonra üzerine doğranmış sebzeleri ekliyoruz karıştırıyoruz.
  • Salça ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tereyağı ekleyip karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
  • 10-15 dk pişirip ocaktan alıyoruz.
  • Lavaş ekmeğimizin içine iki üç kaşık harcımızdan koyup kenarlarını kapatıyoruz rulo şeklinde sarıyoruz, borcama yerleştiriyoruz.
  • Beşamel sos için tencereye tereyağı alıp eritiyoruz, içine unu ilave ediyoruz karıştırıyoruz, üzerine sütü döküyoruz sürekli karıştırıyoruz.
  • Baharatlarını ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Yoğunlaşıp kıvam alınca ocaktan alıyoruz.
  • Lavaşların üzerine döküyoruz.
  • Üzerine kaşar peyniri koyup 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Çıkınca dilimleyip sıcak servis ediyoruz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder