1 Beze İle Havuç Dilim Baklava Tembel Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
2 tepsilik malzeme listesi
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı su
- 1 su bardağı bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 4 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek sirke (Elma üzüm fark etmez)
- 1 çimdik tuz
- 8 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
Arasına
- Ceviz
Açmak için
- 2 paket nişasta
Üzerine
- 1 su bardağı sıvı yağ +2 yemek tereyağı
2 tepsilik şerbet için
- 8 su bardağı şeker
- 9 ,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Kaynamaya geçtikten sonra 15 dakika kısık ateşte kayanatılır
Küçük borcam ölçüsü için malzemeler
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 yemek sirke
- 1 çimdik tuz
- 3,5 4 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
Açmak için
- Nişasta
Arasına
- Ceviz veya fındık
Üzerine
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
1 Beze İle Havuç Dilim Baklava Tembel Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabının içerisine un ve kabartma tozu hariç bütün sıvı malzemeleri alıp güzelce karıştıralım.
- Daha sonra unumuzun bir kısmını ekleyip üzerine kabartma tozunu ilave edelim yoğurmaya başlayalım kıvamını alana kadar unu kontrollü bir şekilde ekleyelim.
- Hamurun üzerini streçle örtüp yarım saat dinlendirelim.
- Daha sonra kullanacağımız tepsi ölçüsüne göre hamurumuzu yarıya bölelim videoda görüldüğü şekilde bezeyi tepsi büyüklüğünde açıp her katını bolca nişastalayıp katlayalım.
- Daha sonra açabildiğimiz kadar bezemizi açalım.
- Kullanacağımız tepsi boyutunda keselim.
- Kenar kısımlarını kesip tepsiye yerleştirelim ara katlarını fırça ile yağlayalım.
- Arasına ceviz fındık veya fıstık isteğe bağlı dökelim.
- Bezenin kalan kısmını da tepsiye dizelim.
- Son olarak kesme işlemini yaptıktan sonra yağını dökelim.
- 170 derecelik fırında yavaş yavaş her katını pişirelim.
- Tatlımız pişerken şerbeti için şeker su ve limon tencereye alalım.
- Kaynamaya geçtikten sonra 15 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
- Tatlımızın 10 dakika sıcaklığı çıktıktan sonra 10 dakika beklettiğimiz şerbeti dökelim. Mutlaka bir gece şerbetini iyice çekmesi için dinlendirelim. Tatlımız servise hazır yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder