1 Beze İle Havuç Dilim Baklava Tembel Tatlısı Tarifi

 

1 Beze İle Havuç Dilim Baklava Tembel Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

2 tepsilik malzeme listesi

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 4 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek sirke (Elma üzüm fark etmez)
  • 1 çimdik tuz
  • 8 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)

Arasına

  • Ceviz

Açmak için

  • 2 paket nişasta

Üzerine

  • 1 su bardağı sıvı yağ +2 yemek tereyağı

2 tepsilik şerbet için

  • 8 su bardağı şeker
  • 9 ,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Kaynamaya geçtikten sonra 15 dakika kısık ateşte kayanatılır

Küçük borcam ölçüsü için malzemeler

  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek sirke
  • 1 çimdik tuz
  • 3,5 4 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)

Açmak için

  • Nişasta

Arasına

  • Ceviz veya fındık

Üzerine

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    1 Beze İle Havuç Dilim Baklava Tembel Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabının içerisine un ve kabartma tozu hariç bütün sıvı malzemeleri alıp güzelce karıştıralım.
  • Daha sonra unumuzun bir kısmını ekleyip üzerine kabartma tozunu ilave edelim yoğurmaya başlayalım kıvamını alana kadar unu kontrollü bir şekilde ekleyelim.
  • Hamurun üzerini streçle örtüp yarım saat dinlendirelim.
  • Daha sonra kullanacağımız tepsi ölçüsüne göre hamurumuzu yarıya bölelim videoda görüldüğü şekilde bezeyi tepsi büyüklüğünde açıp her katını bolca nişastalayıp katlayalım.
  • Daha sonra açabildiğimiz kadar bezemizi açalım.
  • Kullanacağımız tepsi boyutunda keselim.
  • Kenar kısımlarını kesip tepsiye yerleştirelim ara katlarını fırça ile yağlayalım.
  • Arasına ceviz fındık veya fıstık isteğe bağlı dökelim.
  • Bezenin kalan kısmını da tepsiye dizelim.
  • Son olarak kesme işlemini yaptıktan sonra yağını dökelim.
  • 170 derecelik fırında yavaş yavaş her katını pişirelim.
  • Tatlımız pişerken şerbeti için şeker su ve limon tencereye alalım.
  • Kaynamaya geçtikten sonra 15 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
  • Tatlımızın 10 dakika sıcaklığı çıktıktan sonra 10 dakika beklettiğimiz şerbeti dökelim. Mutlaka bir gece şerbetini iyice çekmesi için dinlendirelim. Tatlımız servise hazır yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ev Yapımı Etli Pizza Tarifi

  Ev Yapımı Etli Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 5 su bardağı un 1 paket instant maya veya 1/2 (yarım) paket yaş maya 1 yemek kaşı...