Buğday Çorbası (Baharatlı Börülce İlaveli) Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram buğday
- 1 buçuk su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Yarım su bardağı kavrulmuş baharatlı börülce
Buğday Çorbası (Baharatlı Börülce İlaveli) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Buğday yıkanıp sabahtan sıcak su ile ıslatılır en az 3 saat bekletilir sonra suyu süzülür ve tekrar su kaynatılır ve içerisine atılır.
- Kaynayan buğday biraz özdeşince yoğurt bir kaba alınır çırpılır, sıcak su ilave edilerek biraz açılır ve ısıtılır sonra kaynamakta olan buğdayın üzerine dökülür ve karıştırılır, kaynamaya bırakılır.
- Bir tavada haşlanmış börülceleri baharatlar ile karıştırılır biraz sotelenir çorbanın yağı tereyağı bir soslukta eritilir, kızartılır.
- Üzerine nane ekleyip çok az daha tutulur ve çorbanın üzerine dökülür börülceler ekilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder