1 Haziran 2024 Cumartesi

Buğday Çorbası (Baharatlı Börülce İlaveli) Tarifi

 

Buğday Çorbası (Baharatlı Börülce İlaveli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram buğday
  • 1 buçuk su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Yarım su bardağı kavrulmuş baharatlı börülce

    Buğday Çorbası (Baharatlı Börülce İlaveli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Buğday yıkanıp sabahtan sıcak su ile ıslatılır en az 3 saat bekletilir sonra suyu süzülür ve tekrar su kaynatılır ve içerisine atılır.
  • Kaynayan buğday biraz özdeşince yoğurt bir kaba alınır çırpılır, sıcak su ilave edilerek biraz açılır ve ısıtılır sonra kaynamakta olan buğdayın üzerine dökülür ve karıştırılır, kaynamaya bırakılır.
  • Bir tavada haşlanmış börülceleri baharatlar ile karıştırılır biraz sotelenir çorbanın yağı tereyağı bir soslukta eritilir, kızartılır.
  • Üzerine nane ekleyip çok az daha tutulur ve çorbanın üzerine dökülür börülceler ekilir 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder