6 Haziran 2024 Perşembe

Çilekli Çörek (Rus Mutfağının Sevilen Lezzeti Watruschki) Tarifi

 

Çilekli Çörek (Rus Mutfağının Sevilen Lezzeti Watruschki) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • Yarım paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı dolusu oda ısısında tereyağı
  • 3-3,5 su bardağı un (Hamurunuzu yumuşak tutun çok sert olmasın unu dikkatli koyun)

Çilekli sos için

  • 1 kase çilek 200 gr
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım limon suyu

İç dolgusu için

  • 200 gr labne
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Hamurun kenarlarına sürmek için

  • Yumurta sarısı
  • Pudra şekeri

    Çilekli Çörek (Rus Mutfağının Sevilen Lezzeti Watruschki) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çilek sos için malzemeleri sos tenceresine alarak bir güzel pişiriyoruz.
  • Pişen sosu blenderdan geçiriyoruz sosumuz hazır.
  • Hamur malzemelerini karıştırma kabına alarak bir güzel hamuru yoğuruyoruz.
  • Hazır olan hamuru 40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde yumaklar alarak fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • Bir tane bardağın arkasıyla yumakların ortasına bastırıyoruz orta kısımlarını çukur yapıyoruz.
  • Hazır olan iç harcımızı bu hamurların ortasına paylaştırıyoruz.
  • Hamurların kenarına yumurta sarısı sürüyoruz.
  • Tepsi mayasını verdikten sonra önceden ısıtılmış 180° lık fırında çöreklerimizi pişiyoruz.
  • Pişen çöreklerimizi soğuduktan sonra çilek sosumuzu çöreklerimizin ortasına paylaştırıyoruz. Servise hazırlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder