Hazır Yufkadan Lahmacun Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kıyma
- 3 adet yufka
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- Yarım su bardağı su (100 ml)
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı un
Servis için;
- Sumaklı soğan salatası
- Maydanoz
- Domates
- Limon
Hazır Yufkadan Lahmacun Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hazır yufkadan lahmacunun kıymalı harcı için içini temizlediğimiz yeşil biberleri ve kırmızı biberleri rondoya alalım.
- Kabuklarını kesip irice doğradığımız domatesleri ve yine iri iri kestiğimiz soğanı ekleyerek tüm malzemeyi rondodan geçirelim.
- Genişçe bir kaseye kıymayı alalım. Üzerine rondodan geçirdiğimiz sebzeleri ilave edelim.
- Sıvı yağ, domates salçası, biber salçası, tuz, pul biber, karabiber, kimyon ve naneyi içerisine ilave ederek iç harcımızı yoğuralım. Tüm malzeme iyice karıştığında iç harcını bir kenara alalım.
- Yufkanın sosu için un, su, sirke ve sıvı yağı bir kapla güzelce karıştıralım.
- Tezgaha aldığımız fırın tepsisine yufkalardan bir tanesini yerleştirelim.
- Önce uzun kenarlarından içe doğru katlayalım. Bir fırça yardımıyla hazırladığımız sostan yufkanın üzerine sürelim.
- Diğer kenarları da içe doğru katladıktan sonra tekrar yufkamızı soslayalım.
- Hazırladığımız kıymalı harcın üçte birini yufkanın üzerine alalım. Kaşığın arka tarafıyla bastırarak harcı yufkaya ince bir katman olacak şekilde yayalım.
- Lahmacunlarımızı önceden ısıttığımız 200 derece fırının en alt tarafında 15 dakika boyunca pişirelim.
- Sürenin sonunda çıtır çıtır pişen lahmacunlarımızı fırından alalım. Yanında soğan salatası, maydanoz, domates ve bolca limon eşliğinde servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder