6 Haziran 2024 Perşembe

Hazır Yufkadan Lahmacun Yapımı Tarifi

 

Hazır Yufkadan Lahmacun Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 3 adet yufka
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • Yarım su bardağı su (100 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı un

Servis için;

  • Sumaklı soğan salatası
  • Maydanoz
  • Domates
  • Limon

    Hazır Yufkadan Lahmacun Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hazır yufkadan lahmacunun kıymalı harcı için içini temizlediğimiz yeşil biberleri ve  kırmızı biberleri rondoya alalım.
  • Kabuklarını kesip irice doğradığımız domatesleri ve yine iri iri kestiğimiz soğanı ekleyerek tüm malzemeyi rondodan geçirelim.
  • Genişçe bir kaseye kıymayı alalım. Üzerine rondodan geçirdiğimiz sebzeleri ilave edelim.
  • Sıvı yağ,  domates salçası, biber salçası, tuz, pul biber, karabiber, kimyon ve naneyi içerisine ilave ederek iç harcımızı yoğuralım. Tüm malzeme iyice karıştığında iç harcını bir kenara alalım.
  • Yufkanın sosu için  un, su, sirke ve sıvı yağı bir kapla güzelce karıştıralım.
  • Tezgaha aldığımız fırın tepsisine yufkalardan bir tanesini yerleştirelim.
  • Önce uzun kenarlarından içe doğru katlayalım. Bir fırça yardımıyla hazırladığımız sostan yufkanın üzerine sürelim.
  • Diğer kenarları da içe doğru katladıktan sonra tekrar yufkamızı soslayalım.
  • Hazırladığımız kıymalı harcın üçte birini yufkanın üzerine alalım. Kaşığın arka tarafıyla bastırarak harcı yufkaya ince bir katman olacak şekilde yayalım.
  • Lahmacunlarımızı önceden ısıttığımız 200 derece fırının en alt tarafında 15 dakika boyunca pişirelim.
  • Sürenin sonunda çıtır çıtır pişen lahmacunlarımızı fırından alalım. Yanında soğan salatası, maydanoz, domates ve bolca limon eşliğinde servis edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder