Tek Hamurdan İki Çeşit Kurabiye (Sıvı Yağlı) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3-3,5 su bardağı arası un
Üzeri için
- Damla çikolata veya pudra şekeri
Tek Hamurdan İki Çeşit Kurabiye (Sıvı Yağlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şeker ve yumurtayı iyice çırpalım şeker eriyene kadar. Bu aşamada mikser kullanabilirsiniz.
- Daha sonra sıvı yağı ekleyip az daha çırpalım. Unu kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım. Dikkat edelim unu birden aktarmayın az az ekleyerek yoğuralım.
- Hamurdan cevizden az küçük parçalar koparıp yuvarlayalım.
- Damla çikolataya batırıp elimizle çikolatalara az bastırıp yağlı kağıt açılı tepsimize aralıklı dizelim. İsterseniz sade olarak da yuvarlayıp meyve bıçağıyla çizgi atıp tepsiye dizelim.
- Fırınımız önceden ısıtılmış alt üst ayar 170 derecede 20 dk pişirelim. Dikkat edelim çok kızarmasın alt kısım pişince fırından alalım. Dokunmayalım iyice soğusun servise hazır. Afiyet olsun 😊👌
Not damla çikolatamız buzluktan çıkarıp soğuk şekilde olursa daha iyi olur. Kurabiyenin üzerinde erimez.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder