6 Haziran 2024 Perşembe

Tek Hamurdan İki Çeşit Kurabiye (Sıvı Yağlı) Tarifi

 

Tek Hamurdan İki Çeşit Kurabiye (Sıvı Yağlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı arası un

Üzeri için

  • Damla çikolata veya pudra şekeri

    Tek Hamurdan İki Çeşit Kurabiye (Sıvı Yağlı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şeker ve yumurtayı iyice çırpalım şeker eriyene kadar. Bu aşamada mikser kullanabilirsiniz.
  • Daha sonra sıvı yağı ekleyip az daha çırpalım. Unu kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım. Dikkat edelim unu birden aktarmayın az az ekleyerek yoğuralım.
  • Hamurdan cevizden az küçük parçalar koparıp yuvarlayalım.
  • Damla çikolataya batırıp elimizle çikolatalara az bastırıp yağlı kağıt açılı tepsimize aralıklı dizelim. İsterseniz sade olarak da yuvarlayıp meyve bıçağıyla çizgi atıp tepsiye dizelim.
  • Fırınımız önceden ısıtılmış alt üst ayar 170 derecede 20 dk pişirelim. Dikkat edelim çok kızarmasın alt kısım pişince fırından alalım. Dokunmayalım iyice soğusun servise hazır. Afiyet olsun 😊👌
  • Not damla çikolatamız buzluktan çıkarıp soğuk şekilde olursa daha iyi olur. Kurabiyenin üzerinde erimez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder