6 Haziran 2024 Perşembe

Dört Çeşit Dondurma Tarifi

 

Dört Çeşit Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

Ana malzeme ve vanilyalı için :

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 paket sade toz kremşanti

Kakaolu için:

  • 4 yemek kaşığı kakao
  • Damla çikolata

Muzlu için:

  • 2 tane donmuş muz

Çilekli için:

  • 10- 15 tane donmuş çilek

    Dört Çeşit Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak donmuş muzları ve çilekleri ayrı ayrı rondodan çekip kenara ayırın. Krem kıvamına gelene kadar rondodan çekin.
  • Yumurtayı, sarısı bir kaba beyazı bir kaba olacak şekilde ayırın.
  • Yumurta sarısını 1,5 su bardağı toz şekerle 4-5 dkdan az olmayacak şekilde çırpın.
  • Blenderin uçlarını yıkayın ve yumurta beyazını 4-5 dkdan az olmayacak şekilde çırpın.
  • Blenderin uçlarını yıkayın ve toz kremşanti ile 1,5 su bardağı sütü çırpın.
  • Yumurta sarısı karışımını, çırpılmış yumurta beyazını ve çırpılmış kremşanti karışımını bir araya getirip,5 dkdan az olmayacak şekilde çırpın.
  • Tüm malzemeleri 4 farklı kaba paylaştırın. Vanilyalı olan dondurma için herhangi bir ekleme yapmadan dolaba kaldırın.
  • Kakaolu için kakaoyu ve damla çikolatayı ekleyip iyice çırpın ve buzluğa kaldırın.
  • Muzlu için rondodan geçen muzu ekleyip, karıştırın ve buzluğa koyun.
  • Çilekli için rondodan geçen çileği ekleyin ve karıştırın. Buzluğa atın.
  • 4-5 saat sonra çıkarıp. Bir kaşık yardımıyla hepsini karıştırın. Ertesi gün yemeğe hazır. Artık hazır alamayacaksınız☺️☺️meyveleri çeşitlendirebilirsiniz. Ama mutlaka donmuş olmalı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder