3 Haziran 2024 Pazartesi

Erikli Yoğurtlu Meze Tarifi

 

Erikli Yoğurtlu Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 100 gram süzme peynir
  • 5 dal dereotu
  • 2 dal nane
  • 1 çimdik tuz

‍Üzeri için

  • 5-7 tane erik
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çimdik pul biber
  • Çeyrek limon suyu

    Erikli Yoğurtlu Meze Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına süzme yoğurdu ekleyin.
  • Süzme peyniri ilave edin çatalla ezin.
  • Doğranmış dereotu ve naneyi ilave edin.
  • Tuz ekleyin karıştırın.
  • Alt taban hazır.
  • Üzeri için.
  • Erikleri bardakla vurarak çatlatın.
  • Çekirdeklerini çıkarın.
  • Erikleri kaseye alın.
  • Üzerine tuz,pul biber,limon suyu ekleyip karıştırın.
  • Servis tabağına yoğurtlu karışımı yayın.
  • Üzerine erikleri ilave edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder