İki Renkli Papatya Pudingim Tarifi İçin Malzemeler
Beyaz puding için ;
- 1/2 (yarım) litre süt
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Çikolatalı puding için ;
- 1 litre süt
- 2/3 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 kare bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağ
İki Renkli Papatya Pudingim Tarifi Nasıl Yapılır?
- Beyaz çikolata için önce tereyağ hariç tüm kuru malzemeleri tencereye alıyorum, yavaş yavaş çırparak sütü ekliyorum.
- Ocağa alıyorum karıştıra karıştıra kıvam alıp koyulaşana ve kaynayana kadar pişiriyorum. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp yine karıştırarak 5 dakika daha pişirmeye devam ediyorum.
- Sade pudingin ilk sıcaklığı çıkarken kullanacağım küçük kek kalıplarına ıslatıyorum.
- Pudingi bu kalıplara pay edeceğim ama önce tereyağı ile çırpıyorum.
- Ardından kalıplara paylaştırıyorum altı kalıp yeterli oluyor.
- Sade pudingi 15 dakika difrizde tutuyorum ve ardından buzdolabının üst kısmına alıyorum ki buz tutmasın.
- Sade puding soğurken, çikolatalı puding için tereyağı ve çikolata hariç tüm malzemeyi ocağa alıyorum.
- Ocakta sade puding gibi pişiriyorum.
- Çikolatalı pudingin sıcaklığı geçince, tereyağı ve çikolatayı ekliyor ve iyice çırpıyorum.
- Çikolatalı pudingi ara ara karıştırarak soğutuyorum ki üstü kabuk tutmasın. Pudingin sıcaklığı yoğurt mayalama sıcaklığına geldiğinde yeterli oluyor.
- Kaseleri 3/4 oranında çikolatalı puding ile dolduruyorum.
- Üzerine kalıptan çıkardığım sadece pudingi yavaşça yerleştiriyorum.
- Tamamen soğuyana kadar buzdolabına kaldırıyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder