3 Haziran 2024 Pazartesi

Perişan Kurabiye (Kopar At Kurabiye) Tarifi

 

Perişan Kurabiye (Kopar At Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ yada margarin
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı buğday nişastası
  • 2 su bardağı +2 yemek kaşığı un (Un markasına göre değişiyor az gelirse +2 yemek kaşığı un ilave edelim)
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı damla çikolata

    Perişan Kurabiye (Kopar At Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yağ, sirke, yumurta,kabartma tozu, vanilya ve pudra şekerini bir kaba alıp karıştıralım.
  • Un ve nişastayı ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Daha sonra ceviz,üzüm ve çikolatayı ilave edelim.
  • Karıştırıp cevizden biraz küçük parçalar koparıp tepsiye aralıklı dizelim.
  • 170 derecelik fırında altları pembeleşene kadar pişirelim.Bu ölçülerden 2 tepsi kurabiye çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder