Perişan Kurabiye (Kopar At Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ yada margarin
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı buğday nişastası
- 2 su bardağı +2 yemek kaşığı un (Un markasına göre değişiyor az gelirse +2 yemek kaşığı un ilave edelim)
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- Yarım su bardağı ceviz içi
- 1 su bardağı damla çikolata
Perişan Kurabiye (Kopar At Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yağ, sirke, yumurta,kabartma tozu, vanilya ve pudra şekerini bir kaba alıp karıştıralım.
- Un ve nişastayı ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Daha sonra ceviz,üzüm ve çikolatayı ilave edelim.
- Karıştırıp cevizden biraz küçük parçalar koparıp tepsiye aralıklı dizelim.
- 170 derecelik fırında altları pembeleşene kadar pişirelim.Bu ölçülerden 2 tepsi kurabiye çıkıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder