8 Haziran 2024 Cumartesi

Hamburger Ekmeği (8 Adet) Tarifi

 

Hamburger Ekmeği (8 Adet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 3,5 su bardağı un

    Hamburger Ekmeği (8 Adet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamuru için ılık süt ve suyu yoğurma kabımıza alalım.
  • Maya , şeker tuz ve yumurtayı ekleyip karıştıralım.
  • Unu kontrollü olacak bir şekilde ekleyip yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
  • En son hamuru toparlamak için çok az sıvı yağ kullanalım (3-4 damla sadece toparlamak için) ve hamurun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım. Dilerseniz yağ kullanmadan da toparlayabilirsiniz. Yaklaşık yarım saatte mayanlanmış olacaktır.
  • Mayalanan hamuru tezgaha alıp 8 eşit parçaya ayıralım. Elimizle yuvarlak beze yapıp tepsimize dizelim.
  • 15-20 dakika daha tepside mayalandıralım. 180 derecede fırınımızı ısıtalım.
  • Bezelerin üzerine fırça ile sadece su sürelim. Yumurta sürmeyi önermiyorum o zaman ekmekten ziyade poğaça oluyor :)
  • Ekmeklerimizin üzerine son olarak susam serpelim ve ısıttığımız fırına verelim.
  • 180 °C’de 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. (fırınlar fark edebilir kontrollü olalım).
  • Fırından çıkan ekmeklerimizi soğumaları için telin üzerine alalım. oda sıcaklığına geldikten sonra hamburger ekmeklerimiz hazır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder