Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
- 10 yaprak kullanıma hazır lazanya
Bolonez sos için:
- 150 gram dana kıyma
- 1 adet büyük boy soğan (küp küp doğranmış)
- 1 adet havuç (rendelenmiş)
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- tuz ,karabiber
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı süt
- tuz
- 1 tutam rendelenmiş muskat cevizi (veya karabiber kullanabilirsiniz )
Üzeri için :
- Kaşar peynir
Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağını ve soğanları ekleyin. Soğanlar yumuşadığında havuçları ve sarımsakları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Kıymayı ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun. Salçayı ve domatesleri de ilave edin. Üzerine baharatları da ekleyerek, üzerini kapatıp kısık ateşte en az 20-30 dakika boyunca pişirin.
- Beşamel sos için: derin bir tencerede tereyağını eritin. Unu da ekleyerek rengi hafif koyulaşana kadar kavurun. Sütü yavaş yavaş ilave ederek karışımı sürekli olarak çırpın. Kıvamı koyulaşınca tuzu ve muskatı da ekleyerek ocaktan alın.
- Kare borcuma alt katına biraz bolonez biraz da beşamel sos ekleyerek yayın. üzerine sırasıyla lazanya yaprakları, bolonez sos, beşamel sos ve rendelenmiş peynir yayarak kat kat dizin.
- En üst kata beşamel sos yayın ve üzerini rendelenmiş peynirle kaplayın. 180 derece fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder