6 Haziran 2024 Perşembe

Karalahana Sarması Tarifi

 

Karalahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 bağ karalahana

İçi için

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tepeli yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1er çay kaşığı karabiber, pul biber
  • 1 silme yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Yarım demet maydanoz

Üzeri için

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Sıcak su
  • Tuz (Damak tadınıza göre ayarlayın)

    Karalahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir tencereye su ve tuz ekleyip kaynatın.
  • Yıkadığınız karalahanaların sap kısımlarını kesip atın ardından kaynayan suyun içine alıp 3 dakika bekletip hemen çıkarın ve başka bir kapta hazırladığınız soğuk suyun içine alın.
  • İçi için geniş bir tavaya sıvı yağ soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.
  • Ardından salçayı ekleyip kavurmaya devam edin içine yıkanmış pirinç bulgur ve baharatları ekleyip karıştırın
  • Son olarak sıcak su ekleyin ve kapağını kapatın suyunu çekene kadar kısık ateşte az pişirip sonra altını kapatın ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın.
  • İyice soğuyan karalahana yapraklarının sert olan damar kısımlarını parmağınızla bastırarak ezin eğer çok sert ise bıçakla kesip atın.
  • Hazırladığınız iç harcı ekleyip sarın bütün yapraklar bittikten sonra küçük bir tencerenin dibine yırtık yaprakları ve sapları koyun ve sardığınız karalahanaları güzelce dizin.
  • En son üzerine sıvı yağ gezdirin sonra sıcak tuzlu suyu sarmaların üzerini hafif geçecek kadar döküp kapağını kapatın kısık ateşte 30-35 dakika pişirin.
  • Piştikten sonra ister yoğurtla ister salçalı sosla servis edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder