Karalahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 3 bağ karalahana
İçi için
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tepeli yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
- 1er çay kaşığı karabiber, pul biber
- 1 silme yemek kaşığı kuru nane
- 1 çay bardağı sıcak su
- Yarım demet maydanoz
Üzeri için
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Sıcak su
- Tuz (Damak tadınıza göre ayarlayın)
Karalahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencereye su ve tuz ekleyip kaynatın.
- Yıkadığınız karalahanaların sap kısımlarını kesip atın ardından kaynayan suyun içine alıp 3 dakika bekletip hemen çıkarın ve başka bir kapta hazırladığınız soğuk suyun içine alın.
- İçi için geniş bir tavaya sıvı yağ soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.
- Ardından salçayı ekleyip kavurmaya devam edin içine yıkanmış pirinç bulgur ve baharatları ekleyip karıştırın
- Son olarak sıcak su ekleyin ve kapağını kapatın suyunu çekene kadar kısık ateşte az pişirip sonra altını kapatın ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın.
- İyice soğuyan karalahana yapraklarının sert olan damar kısımlarını parmağınızla bastırarak ezin eğer çok sert ise bıçakla kesip atın.
- Hazırladığınız iç harcı ekleyip sarın bütün yapraklar bittikten sonra küçük bir tencerenin dibine yırtık yaprakları ve sapları koyun ve sardığınız karalahanaları güzelce dizin.
- En son üzerine sıvı yağ gezdirin sonra sıcak tuzlu suyu sarmaların üzerini hafif geçecek kadar döküp kapağını kapatın kısık ateşte 30-35 dakika pişirin.
- Piştikten sonra ister yoğurtla ister salçalı sosla servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder